expo aanderijn

Museum Arnhem start de zoektocht naar de mooiste foto´s van de Rijn met het uitschrijven van een fotowedstrijd #aanderijn. Aanleiding is dat door bezoekers in het museum veel foto’s worden gemaakt vanuit de Rijnzaal. Deze worden wekelijks geplaatst op social media. Museum Arnhem gaat met deze fotowedstrijd op zoek naar de meest bijzondere foto’s van de Rijn en zijn uiterwaarden. De mooiste foto’s zijn vanaf 16 september (gratis) te bewonderen op de Expo in Rozet (verdieping 5).

Rijnzaal
In de Rijnzaal van Museum Arnhem staat de bezoeker oog in oog met een adembenemend uitzicht over de Rijn en zijn uiterwaarden. Het raam is een kunstwerk an sich. Elk moment van het jaar, ieder moment van de dag, is het uitzicht net weer even anders. De Rijnzaal werd in 1956 door architect Eschauzier aan de monumentale herensociëteit toegevoegd.

Fotowedstrijd
Deelnemen aan deze fotowedstrijd is simpel. Iedereen kan meedoen met zijn of haar foto van de Rijn door het onder de hashtag #aanderijn te delen via social media. Niet alleen het uitzicht vanuit Museum Arnhem is welkom. Het museum is juist ook op zoek naar onbekendere plekjes die laten zien hoe fantastisch de rivier is die door Arnhem loopt. Let op: alleen met de hashtag #aanderijn vindt Museum Arnhem de deelnemers aan de fotowedstrijd terug. Tussentijdse updates zijn te zien via de social media kanalen van Museum Arnhem. De fotowedstrijd loopt tot 1 juli 2017. Een van de prijzen is een Museumkaart.