Luister en praat mee

Rozet is dé plek van en voor de stad waar je jezelf versterkt en ontwikkelt. En waar je meningen met elkaar uitwisselt tijdens een debat. Door naar elkaars mening te luisteren, leren we elkaar kennen en komen we als samenleving dichter bij elkaar.

De komende periode staan de volgende debatten gepland:

16/2: Y X Arnhem (debat over acceptatie)
21/2: De grote waarom moet ik stemmen show - jongerendebat 
28/2: Jan Terlouw - een leefbare stad voor onze kinderen
1/3: Cultuurdebat
10/3: FNV Verkiezingsdebat
16/3: Lijsttrekkersdebat RTV Arnhem

Kom ook en luister en praat mee!

 

 

16/2: Y X Arnhem (debat over acceptatie)

Wanneer: Vrijdag 16 februari 2018
Tijdstip: 19.00-22.00 uur
Door: Willemeen, Jong in Arnhem, Rozet

"Iedereen wil natuurlijk zichzelf kunnen zijn, maar lang niet iedereen heeft het gevoel dat hij/zij dit ook kan. Er zijn veel mensen die zich niet fijn voelen in hun omgeving vanwege wie ze zijn. Dit kan komen door seksuele oriëntatie, geloofsovertuiging, afkomst, beperkingen, noem het maar op. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich goed kunnen voelen waar ze ook zijn. Daarom organiseren wij dit evenement voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar", vertelt organisator Sterre Oude Luttikhuis. 
De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn genderidentiteit, het leven met een chronische ziekte/beperking, de behoefte van mensen om geaccepteerd te worden en acceptatie in het algemeen. Er zal gelegenheid zijn te reageren en vragen te stellen aan de sprekers. 

De deuren zijn open vanaf 19.00 uur, de eindtijd van het evenement zal 22.00 uur zijn. Hoewel het evenement is gericht op jongeren tussen de 16 en 26 jaar, is iedereen boven de 26 jaar ook van harte welkom. Entree is gratis.

 Y x Arnhem header

 

 

1/3: Cultuurdebat

Wanneer: Donderdag 1 maart
Tijdstip: 19.30-22.15 uur
Locatie: Huis Oostpool, Nieuwstraat 58, Arnhem 
Door: Cultuur Netwerk Arnhem

Op donderdag 1 maart organiseren de culturele instellingen (CNA) in Arnhem gezamenlijk het Cultuurdebat, in het kader van de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens deze bijeenkomst gaan de cultuursector en politiek met elkaar in gesprek. Welke kansen komen daarbij kijken? Op welke manier kan Arnhem zich onderscheiden en profileren, hoe zorgt meer samenwerking voor een sterke stadsregio Arnhem-Nijmegen?

Cultuurdebat LR

 

10/3: Verkiezingsdebat: Voor echte banen en een menswaardige maatschappij  

Wanneer: Zaterdag 10 maart 2018
Tijdstip: 14.00-16.00 uur
Locatie: Plein op 3, Rozet

Door: FNV, SAO en APCG

Lokaal FNV Arnhem organiseert op 10 maart een debat met lijsttrekkers van de politieke partijen die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

logo lokaal fnv

 

 

16/3 Lijsttrekkersdebat RTV Arnhem

Wanneer: Vrijdag 16 maart 2018
Tijdstip: 20.00-22.15 uur
Locatie: Auditorium, Rozet

Door: RTV Arnhem

logo RTV Arnhem