“Ik ben afgestudeerd in 2007 aan de richting Fine Art, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Sinds mijn academietijd werk ik in deze stijl, dat is nu 10 jaar. Ik exposeer in binnen en buitenland.

Het is voor mij een onderzoek dat oneindig is. Iets dat ontstond tijdens mijn studeren. Het gebrek aan techniek, verdieping in het beeld ontbrak naar mijn idee tijdens mijn studie. Het eerste anderhalf jaar kregen we klassieke technieken. Daarna werden we al snel vrijgelaten, waardoor ik onderzoek heb gedaan naar wat voor mij de essentie is van beeld. Dit vond ik belangrijk omdat ik daar na de academie mee zou communiceren naar de buitenwereld. Ik wilde het proces begrijpen. Subonderzoeken naar esthetiek, kleur, beweging, gelaagdheid, ruimte werden al snel een methode waarin ik mijn beeldtaal liet ontstaan. Mijn werk ontstaat net als bij Piet Mondriaan vanuit de figuratie. Alleen was dit bij mij van kortere duur. De stijl waarin ik werk is ontstaan vanuit fascinatie naar beeld: de zoektocht naar het ultieme beeld zonder associatie naar de werkelijkheid. Een compositie die op zichzelf bestaat. Ik heb niet mijn inspiratie gezocht in De Stijl beweging. Wel merkte ik later dat mijn werk qua gedachtegang erop aansluit.

De beeldtaal waarin ik sinds tien jaar werk uit zich in verschillende technieken. Ik maak voornamelijk schilderijen en houtreliëfs. Daarnaast maak ik ook installaties met tape in de ruimte als de omgeving het toelaat. In 2010 kreeg ik een werkbudget van het Fonds BKVB om mijn ingediende plan uit te voeren voor het bouwen van het Glasobject. Hiermee kan ik vervolgens verschillende installatie maken door middel van tape, licht, folies, etc. In 2012 heb ik van het Heij Konijn Fonds (Arnhem) een beurs gekregen om onderzoek te doen naar hoe ik mijn werk kon vertalen naar textiel. In het TextielMuseum in Tilburg heb ik een vloerkleed, dekens en theedoeken laten maken. Daarna ontstond er een samenwerking met schoenontwerper Luc Aarts.

In Rozet zijn van mij schilderijen en de in het TextielMuseum ontwikkelde vloerkleed, dekens en theedoeken te zien. Ook vind je een paar schoenen die ik maakte in samenwerking met Luc Aarts.”

Meer informatie op www.elsvantklooster.com.

ElsvantKlooster 3

[ ga terug ]