“Mijn opleiding als beeldend kunstenaar volgde ik aan de ABK in de jaren 70. Naast mijn werk in de cultuureducatie voerde ik diverse kunstprojecten uit, waarbij ik gebruik maakte van uiteenlopende disciplines, zoals textiel, zeefdruk, geluid, film en fotografie. De laatste jaren maak ik stempeldrukken op doek.

Hoewel mijn oriëntatie op kunst breed is, heb ik een voorkeur voor abstract werk, zoals van Elsworth Kelly. Minder is meer. De helderheid van de kleuren, vormen en composities van De Stijl spreken me ook aan. In het Openluchtmuseum bezoek ik altijd even het vakantiehuisje van Rietveld en in het Haags Gemeentemuseum de zalen van De Stijl. Het is niet zo dat ik werk volgens de principes van de Stijl. In mijn werk komen ronde vormen voor en ik doe geen enkele kleur in de ban. Wat mijn werk ermee gemeen heeft, is het gebrek aan anekdote.

In Rozet toon ik zes doeken, geïnspireerd door architectuur. Mijn stempels maak ik zelf. Ik druk met mijn handen en grote vlakken met mijn voeten (mijn gewicht). Ander werk van mij is tot eind maart 2017 te zien bij Cultuurmij Oost in Rozet Center, het gebouw naast Holiday Inn op de tweede verdieping.

[ ga terug ]