In de hal, op de trappen, aan de muren, van begane grond tot dakterras: heel Rozet staat in de maanden juni en juli in het teken van mode. En door heel Rozet vind je verrassend werk van modeontwerpers en designers. 

De tentoonstelling wordt op zaterdag 2 juni om 17.00 uur feestelijk geopend. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 

David 1

Different by Rozet

De tentoonstelling ’Different by Rozet’ toont werk van maar liefst elf creatieve modeontwerpers met een diversiteit in cultuur, achtergrond, herkomst en stijl. Creative designer David Paulus stelde de tentoonstelling samen, omdat hij het belangrijk vindt dat ontwerpers elkaar steunen om verder te komen in de mode-industrie. David: “We leven in een wereld vol diversiteit, een wereld vol onrust en onbegrip. Creatievelingen hebben elkaar nodig om een boodschap over te brengen aan de wereld en anderen te empoweren.”
Met deze tentoonstelling geeft David ook andere designers een podium en laat hij de kracht van samenwerken en verbinden zien.


Designers:

Dauvia Nijenhuis, David Paulus, Hiske Hottinga, Annebel de Kok & Esther van Brakel, Gregorie Bolder, Nawed Elias, Jermick Wawoe, Anbasja Blanken, Shivra van Baast, Annalie van Doorn

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


Samengesteld beeld

Foto-expo 'Different by Rozet'

Wat is mode? Hoe ziet mode er voor jou uit? Dat is misschien anders dan bij anderen. Iedereen interpreteert mode op een andere manier. In deze tentoonstelling presenteren verschillende fotografen hun visie op mode door middel van een foto. De foto’s zijn gemaakt door:

1. Paco Nunez (studio MBK )
2. Daniëlle Hanekamp
3. Jeannita Bouhuijs
4. Shannon Cornelis (Shannon Lee Photo)
5. Ashley Melissa
6. Pradosh Kumar

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


 

Shoe Treasures

'I choose comfort over fashion/I love a party where you can wear sandals/Let's do it one time upside down', door Bas Kosters
Foto: Charlotte Visser 

Jan Jansen Shoe Treasures

Schoenontwerper Jan Jansen stelde schoenen uit 50 jaar ontwerphistorie beschikbaar aan ontwerpers/kunstenaars. Met een selectie uit deze unieke schoenencollectie is het project Jan Jansen Shoe Treasures gestart. 

Initiatiefnemers Liza Snook (curator, (shoe) collector en eigenaar van het Virtual Shoe Museum) en Amber Ambrose Aurèle (kunsthistorica en shoe designer onder haar gelijknamige merk) hebben in samenspraak met Jan verschillende nationale en internationale kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd om exemplaren uit zijn rijke collectie, carte blanche, nieuw leven in te blazen. De expositie ging van start in Amsterdam en vindt nu zijn vervolg in Arnhem. 

www.janjansenshoetreasures.com


Waar:
Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


ARTEZ17 VOGT 002LR

Maria Vogt

Maria Vogt, geboren in Duitsland, studeerde Fashion Design aan ArtEZ. In 2017 studeerde ze af. Deze expositie toont delen van haar afstudeercollectie dat een samenspel is van een duister, cool en urban beeld, gecombineerd met een felle laag kitsch, humor en speelsheid. Het draait om een jong meisje dat helemaal niet zo schattig is als het op het eerste gezicht lijkt…
Maria is een verwoed verzamelaar. Kleur, structuur, textuur, speelgoed, beats, strips, foto’s, gezichten, afval: alles wordt verzameld en komt terug in haar ontwerpen.

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


 Samengevoegde fotos  

Lawin Ramelinck

Fashion designer Lawin Ramelinck (29) studeerde vorig jaar af aan ArtEZ met de collectie ‘Aux Merveilleuses’. De Merveilleuses waren vrouwelijke tegenhangers van de Incroyables, een modieuze aristocratische subcultuur in Parijs in de late 18e eeuw. Merveilleuses begroetten het nieuwe regime met een uitbraak van luxe, decadentie en zelfs dwaasheid. Van deze vrouwen is bekend dat zij opstandig waren. Ze hielden honderden ballen in de lucht en bedachten nieuwe trends in mode. Luxe op zijn hoogtepunt. En op en top vrouwelijkheid, wat betreft Lawin, Oude zwart-witfoto’s waren het startpunt voor de afstudeercollecties. De vrouwen in de foto’s waren gekleed in lange jurken met een strak korset en er hing een donkere, romantische en sensuele sfeer om hen heen.

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


PrentbriefkaartLR

Mode in historische ansichtkaarten

In het Erfgoedcentrum is een selectie bijzondere ansichtkaarten te zien uit de collectie van Frans en Theo Brink. De uitvergrote kaarten van Arnhemse winkel- en wijkstraten laten een goed beeld zien van de gangbare mode in de eerste helft van de 20e eeuw. Deze beelden worden afgewisseld met kleurrijke fantasie kaarten van prachtig geklede mensen uit de jaren '20 en ’30 van de vorige eeuw.

Waar: Erfgoedcentrum, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis


vrouw in paarse jurk vierkantig

De kledingkast van de Romeinse vrouw

Wie aan Romeinse kleding denkt, stelt zich waarschijnlijk een man in toga voor of een gladiator in een strak leren broekje. Niet vreemd, het zijn tenslotte beelden die in films veelvuldig voorkomen. In de praktijk droegen Romeinen de toga echter nauwelijks en gladiatoren droegen geen kleine leren niemendalletjes. Ook Romeinse vrouwen droegen over het algemeen andere kleding dan de weinig om het lijf hebbende jurken van soms transparante stoffen die weinig aan de verbeelding over laten. De tentoonstelling bevat reconstructies van enkele Romeinse kledingstukken en kostuums, waaronder een met bloemen bezaaid Byzantijns kostuum uit Ravenna, maar ook kinderkleding en Romeinse sokken uit Vindolanda en een leren onderbroek (of is het toch maandverband?) uit Romeins Londen. Alle stukken zijn minutieus en volledig met de hand vervaardigd, gebaseerd op uitgebreid kunsthistorisch en bronnenonderzoek.  

Waar: Erfgoedcentrum, Kortestraat 16, Arnhem
Wanneer: 1 juni tot 1 augustus
Kosten: gratis