cover Het goede leven  Bergen Annegreet van C Jelmer de Haas rechtenvrij zww

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en techniche mogelijkheden zagen het licht. Het goede leven laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met de bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht ongekende landen en volkeren de huiskamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken.

In haar nieuwe roman Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Zondag 23 september vertelt ze hierover in Rozet.

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Zij schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Eerder schreef zij De lessen van burn-out (2000) en Mijn moeder wilde dood (2010). In augustus 2014 verscheen Gouden jaren, dat 100 weken in de bestsellerslijst stond. Het werd 36 keer herdrukt, werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won in 2015 de Hebban Publieksprijs voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Wanneer: Zondag 23 september
Tijd: 15.00-16.30 uur
Locatie: Rozet
Prijs: € 7,50

Meer informatie en inschrijven