Vrijheidsdag: In Search of Democracy 3.0

EGC30-22
Vrijheidsdag: In Search of Democracy 3.0

In Search of Democracy 3.0 is een combinatie van theater, muziek en directe dialoog met het publiek. Een democratische middag voor bijna iedereen, verzorgd door Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel.

Autoritaire leiders, algoritmes en klimaatcrisis. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? In een dynamische middag wordt je in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de democratie, de stand van zaken nu en de toekomst van de democratie. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de mogelijkheden?

Over project In Search of Democracy 3.0: 

“Wij, Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0). Samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.”


De voorstelling is onderdeel van de Gelderse Vrijheidsdagen, een programma over vrijheid en democratie.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan voor onze democratie en rechtstaat. Daarom vieren we in 2022 de vrijheid in provincie Gelderland. Van februari tot en met september 2022 organiseren alle 20 Gelderse bibliotheken een Vrijheidsdag. In heel Gelderland wordt zo de vrijheid gevierd. Vrijheidsdagen maken onderdeel uit van Gelderland in Vrijheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijnbrink en Provincie Gelderland. 

Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Kijk dan eens naar de tiplijst van de bibliotheek.

Gegevens

Nog 30 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 23 apr. 2022 14:00 - 15:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Een nieuwe rondreis door Arnhem vanuit je stoel. Met Rob Slepicka maken we een ‘virtuele wandeling’ door de stad op zoek naar sporen uit het verleden. Aan de hand van historische afbeeldingen laat hij de ontwikkeling van de Arnhemse kerken en kroegen zien. We kijken wat er van in Arnhem te vinden was en is.

4 december 10:00 - 12:00
Rozet Centrum
Rondleiding Erfgoedcentrum

Rondleiding Erfgoedcentrum

In grote stappen door de geschiedenis van Arnhem aan de hand van de objecten in het Erfgoedcentrum. 

9 december 14:00 - 14:40
Rozet Centrum
Licht op het verleden - Luminescentiedatering in de archeologie

Licht op het verleden - Luminescentiedatering in de archeologie

Een online lezing van de ArcheoAcademy - Eureka!

11 december 11:00 - 11:30
ONLINE

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum