Gelderse zomertoer in het Erfgoedcentrum in Rozet

Gelderse zomertoer in het Erfgoedcentrum in Rozet

Op 16 juli, tijdens de Gelderse zomertoer ben je van harte welkom tussen 11:00 en 16:00 om mee te puzzelen aan de scherventafel. Speel samen met je familie een spelletje aan de kindertafel of ontdek de archeologische vondsten in het erfgoedcentrum met behulp van een gids. Kinderen kunnen zelf onderzoeken of ze, door goed te kijken, verschillende soorten aardewerk van elkaar kunnen onderscheiden.

Heb je zelf wat gevonden? Je bent van harte welkom om je vondst op 16 juli voor te leggen aan specialisten.

Ook kun je deze dag de VR game Schatkamers van Gelderland spelen. 

Online lezing

Wil je even rustig zitten en toch meer horen over archeologie? Op 16 juli staat er een groot scherm in het erfgoedcentrum waar je de lezing van Martijn Defilet, stadsarcheoloog en bestuursadviseur erfgoed bij de Gemeente Arnhem, kunt terugzien. Hij vertelt over de geschiedenis van de archeologie. Van ’s werelds eerste archeologen in het oude nabije oosten tot gedachten uit de 20e eeuw.

ArcheoHotspot:

In Rozet is het hele jaar aandacht voor archeologie. ArcheoHotspot Arnhem is een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden getoond en onderzocht met bezoekers, professionals, vrijwilligers en scholieren. Iedere week is er een inloopmogelijkheid. Er zijn dan een archeoloog en vrijwilligers aanwezig om scherven te duiden, vondsten te bekijken en verhalen te vertellen. ArcheoHotspot Arnhem is iedere week open op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in het Erfgoedcentrum van Rozet.

Gelderse Zomertoer: Reis door het Verhaal van Gelderland! Tijdens de Verhaal van Gelderland Zomertoer beleef je de complete geschiedenis van Gelderland van prehistorie tot en met de 20ste eeuw. Voor jong en oud zijn er vanaf 18 juni deze zomer elke zaterdag op negen verschillende locaties in Gelderland bijzondere activiteiten te bezoeken die samen meer vertellen over de geschiedenis van Gelderland. De toegang is ieder weekend gratis.

Gegevens

Rozet Centrum (ruimte Erfgoedcentrum)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 16 jul. 2022 11:00 - 16:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Fotograferen met je smartphone

Fotograferen met je smartphone

Foto's maken, bewerken en opslaan op je smartphone.

25 mei 13:00 - 16:00
Rozet Centrum
Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Loop mee met Flore en ontdek hoe de natuur, ook in de Arnhemse binnenstad, in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. 

Rozet Centrum
ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE LEZING: Pierre Abélard

LET OP: deze serie van 2 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Abélard, een filosoof, dichter en theoloog, wiens invloed reikt tot in het heden.

ONLINE

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE
Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE