Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

Kosechá Kòrsou (Harvest Curaçao) – David Paulus

Ontwerper en kunstenaar David Paulus laat bezoekers kennismaken met Kosechá (Papiaments voor oogsten). Paulus geeft zijn eigen interpretatie van het SAYA KU DJEKI (rok en jacket). Dit is folkloristische kleding die gedragen wordt tijdens het Kosechá oogstfeest dat jaarlijks plaatsvindt op Curaçao op tweede paasdag.

Voor zijn studie docent Beeldende kunst aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten doet David onderzoek naar zijn identiteit en roots.
‘Van wie ben hij? ‘Hoe ben ik geworteld in mijn cultuur en welke connectie heb ik met mijn voorouders?’

Over de Kosechá tentoonstelling:

De installatie bestaat uit een aantal kleurrijke schilderijen en mannequins in kledingdracht die geïnspireerd is op Kosechá, de cultuur en historie van Curaçao, de kleuren en betekenis hiervan. (Saya ku Djèki)

De kleding is van 100% katoen en bevat vele kleurrijke patronen.

De stoffen zijn met de hand beschilderd en vertellen onder andere het verhaal van vrijheidsstrijder Tula. Hij was een van de tot slaaf gemaakten die samen met Bastiaan Carpata, Louis Mercier en Pedro Wacao, Diana en Samblika in 1795 in opstand kwam tegen het regime van de plantagehouders.

Daarnaast die zie ook portretten van vrouwen die veel weten over de Curaçaose cultuur en tradities zoals zangeres Elia Isenia en kruidenvrouw Dinah Veeris.

Te midden van een altaar geplaatst waar je attributen ziet die gebruikt worden om voorouders en goden te eren en te kunnen oproepen,
Gebaseerd op Brua, Brua, een religie gebaseerd op het katholieke geloof en Afrikaanse invloeden.

Een superkleurrijke tentoonstelling met een bijzonder en kleurrijk verhaal over cultuur, geschiedenis, traditie in een eigentijdse jas met prachtige ontwerpen van David Paulus.

De tentoonstelling is te zien van maandag 25 juli tot en met maandag 5 september in Rozet Centrum

Website David Paulus
Instagram David PaulusGegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Museumkring passe-partout

Museumkring passe-partout

Vier inspirerende lezingen gecombineerd met 4 inspirerende museumbezoeken!

23 september - 31 maart
Rozet Centrum
Opening BOEKen DELEN

Opening BOEKen DELEN

Opening BOEKen DELENAnthon Beeke (1940 - 2018) staat bekend als een van Nederlands meest toonaangevende grafische vormgevers.De tentoonstelling BOEKen DELEN toont de bijzondere boekenverzameling van Anthon Beeke én de iconische affiches die hij ontwierp voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, KunstRAI en het Centraal Museum Utrecht.Lidewij Edelkoort, levenspartner van Anthon Beeke en Charlotte Grün van Studio OOK openen deze tentoonstelling op donderdag 29 september om 16.00 uur.Speciale gast is Klaas Gubbels, beeldend kunstenaar en goede vriend van Beeke.

29 september 16:00 - 18:00
Rozet Centrum
DAG van de Arnhemse Geschiedenis!

DAG van de Arnhemse Geschiedenis!

De DAG is een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud op verschillende locaties. 

15 oktober 00:00 - 00:00
Rozet Centrum