Opening foto-expositie Places People Pictures - Ron Giling

Opening foto-expositie Places People Pictures - Ron Giling

Foto-expositie PLACES PEOPLE PICTURES in Rozet Centrum.

In deze expositie is een selectie te zien van zijn analoog gemaakte zwartwit foto’s uit het gelijknamige fotoboek. Deze beelden van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zijn in de jaren ’80 en ’90 gemaakt voor het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking en diverse nationale en internationale hulporganisaties. 

Het voorwoord van het kloeke fotoboek werd geschreven door oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk: “Ron Giling trok erop uit om voor zijn opdrachtgevers foto’s te maken die het verhaal vertellen van de ontwikkelingssamenwerking. Maar hij kwam nooit terug met foto’s van hulpprojecten, foto’s die lieten zien wat we voor anderen deden. Ook geen foto’s van rampen die moesten dienen om onze buidel te trekken. Nee, het waren foto’s van mensen, van het gewone leven en daar gaat het om. Wie daarnaar leert kijken wordt geboeid en komt er niet van los. Dat is de kracht van deze foto’s. Elke keer dat je zo’n foto opnieuw bekijkt, zie je iets nieuws, iets wat je niet eerder was opgevallen. Het verhaal daarachter ligt voor het grijpen. Places, Peoples and Pictures: samen worden het Stories. Dit zijn foto’s waar je heel lang naar kunt kijken. Iedere foto vertelt een verhaal ook al gaat het alleen om de afbeelding van slechts één persoon.”

PLACES PEOPLE PICTURES is van 6 november tot en met 18 december 2022 tijdens openingstijden te zien op de 5e etage van Rozet Centrum, Arnhem.

Het boek met 150 foto’s op 300 pagina’s wordt verkocht aan de balie in Rozet en kost €57,50 - ron@lineairfoto.nl. Wil je aanwezig zijn bij de opening op 5 november, mail dan naar Ron Giling.

Gegevens

Nog 100 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 5 nov. 2022 - zondag 18 dec. 2022

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Fotografie verdiepend - compositie

Fotografie verdiepend - compositie

In deze cursus leer je de principes van goede foto- en portretcomposities.

23 maart - 20 april
5 sessies
Rozet Centrum
Fotografie verdiepend - portret

Fotografie verdiepend - portret

Een fotografisch interessant portret heeft een meerwaarde die uitstijgt boven de primaire eigenschap van de gelijkenis. 

24 januari - 9 mei
6 sessies
Rozet Centrum
Fotografie verdiepend - reportage

Fotografie verdiepend - reportage

Reportagefotografie betekent verhalen vertellen. Dit is een cursus met veel praktijkopdrachten, zowel binnen als buiten de lessen. 

8 maart - 7 juni
6 sessies
Rozet Centrum