Muziekzomer Gelderland presenteert: Sla Je Slag! Een dag vol met ritme, beats en percussie. Voor jong en oud.

Muziekzomer Gelderland presenteert: Sla Je Slag! Een dag vol met ritme, beats en percussie. Voor jong en oud.

Sla je slag! in Arnhem

Het Nationaal Jeugdorkest en Rozet slaan deze zomer de handen ineen. Op zaterdag 29 juli wordt er een ‘percussiedag’ georganiseerd voor jong en oud. Houd je van ritme, grooves en beats? Wil je graag eens ervaren hoe je deze zelf kunt maken? Of kom je graag luisteren naar een van de optredens? Alles is mogelijk! Schrijf zaterdag 29 juli in de agenda en neem je vrienden, ouders of buren gezellig mee!

Deze percussiedag is onderdeel van de Muziekzomer Gelderland. Een festival waarin jonge musici tussen de 18 en 26 jaar de hoofdrol hebben in 62 concerten op 37 bijzondere locaties in Gelderland. Ieder jaar wordt er een young artist in residence gekozen. Dit jaar is dat percussionist Kalina Vladovska. Kalina won in 2019 de eerste prijs in het Prinses Christina Concours. Als onderdeel van deze prijs trad ze in 2019 en 2020 op met het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel in het slagwerkconcert Incantations van Rautavaara. In november 2022 voerde Kalina het tripelconcert van Lyubomir Denev uit met het Sofia Philharmonisch onder leiding van Lyubomir Denev jr.

Als young artist in residence krijgt Kalina de mogelijkheid een aantal projecten te creëren en de percussiedag is er daar één van. Tijdens deze dag staan percussie en ritme in al hun verschijningsvormen centraal. Naast optredens van Kalina zijn er ook optredens van het Kāna Trio en SUOL Percussion. Bovendien zul je als bezoeker zélf kunnen deelnemen aan workshops onder leiding van masterdrummer Oké Sène en ritmisch muziektheatermaker Frans Kemna. Verder zijn er open drumlessen, elektronische beats workshops door Powe Plug NL en presentaties van muziekmakers bij jou uit de buurt!

Speciaal voor deze dag hebben de leden van het Kāna Trio met Oké Sène en René Spierings van Percossa gewerkt aan een ritme dat je op school en thuis al kunt uitproberen. De video vind je binnenkort terug op onze websites en socials. We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe dit ritme in Rozet klinkt. We nodigen je uit om dit samen met ons en de andere bezoekers uit te testen!

Deze bijzondere dag is gratis toegankelijk!

Tijdens Sla Je Slag heb je meteen de juiste groove te pakken.
Een dag bomvol met toffe workshops, concerten, flistoptredens, showcases en meer. 
Van bodypercussie tot dikke beats, alles komt voorbij. 

Kom kijken, doe mee, geniet en get in the groove!


Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 29 jul. 2023 13:00 - 16:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Baby en Dreumes Bieb

Baby en Dreumes Bieb

Rozet Kronenburg
Tentoonstelling | Public Space

Tentoonstelling | Public Space

In de tentoonstelling Puclic Space zie je verschillende kunstenaars die werk hebben gemaakt voor de openbare ruimte of geïnspireerd zijn door de openbare ruimte. Bekijk onder andere hoe Eric Treillard met ‘The City Is A Playground’ een leeg en vergeten pleintje in een handomdraai omtovert tot een bruisend basketbalveld. Beklim één van de traptreden van City Guide to Kataro van Jasper Bloem en ervaar en bewonder deze complexe hyperdigitale stad vanuit een onalledaags perspectief. Maak een wandel- of fietstocht langs publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten die kriskras door de wijken van Arnhem staan.De routes zijn samengesteld door Theo Brink van Stichting Kunst in de Publieke Ruimte. Verder zie je werk van Krista Burger, gemaakt i.s..m. leerlingen  basisschool Pythagoras - Pieter de Jong en de ingrepen in de publieke ruimte van studenten ArtEZ GDA. Loop langs de trappen van Rozet en bekijk de kaderwand en bezoek de expositieruimte De Vis op de derde verdieping. Voor meer achtergrond over Sporen in Gelderland ga je naar het Erfgoedcentrum in de kelder.Kom langs en laat je inspireren! Je vindt alle info op de Public Space pagina.

Rozet Centrum
Zing mee met het Vocal Vibes

Zing mee met het Vocal Vibes

Vocal Vibes is er voor iedereen die ook maar íets met zingen heeft!

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum
Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE