Kunstvaklab & Natuurcentrum Arnhem

Kunstvaklab & Natuurcentrum Arnhem

De veren van een vogel, het waaien van de wind, het meanderen van een rivier: allerlei elementen uit de natuur hebben kunstenaars al eeuwenlang geïnspireerd. Welke rol speelt de natuur voor jou als kunstenaar, én als kunstvakdocent? Deze keer staat het Kunstvaklab in het kader van natuureducatie en hoe het thema duurzaamheid daarbij een rol speelt. Want we proberen als samenleving steeds duurzamer te worden, maar hoe krijgt dat vorm in de kunsten? Natuurcentrum Arnhem gaat ons informeren en inspireren.Daarnaast stellen ze graag hun nieuwe website Duurzame Arnhemse Scholen. Deze website maakt voor de Arnhemse basisscholen een overzicht van het les-aanbod over de thema's Groen, Afval, Gezondheid en Energie. Voor deze website is Natuurcentrum Arnhem ook op zoek naar kunstaanbieders die hierop hun aanbod willen plaatsen.

Ben je bezig met deze thema’s in jouw kunstlessen, of ben je op zoek naar groene inspiratie? Kom dan 25 januari 2024 naar de Stadsboerderij Presikhaaf.

Het Kunstvaklab is een ontmoetingsplek voor kunstvakdocenten die werkzaam zijn binnen het Arnhemse basisonderwijs. Tijdens de kunstvaklabs delen docenten ervaringen en doen ze nieuwe kennis op. Daarbij staan actuele onderwerpen en ontwikkelingen centraal.

- Deelnemers worden geïnspireerd en geïnformeerd over de kruisbestuiving van natuur en kunsteducatie.
- Ze maken mee wat Natuur-educatieve activiteiten en netwerken voor hun eigen praktijk kunnen betekenen.
- Deelnemers ontmoeten andere kunstvakaanbieders met soortgelijke interesses en breiden hun netwerk uit.
- Je leert hoe je kunst- en natuureducatie met elkaar kunt versterken.

De training wordt gegeven door Anneloes Louwerse, adviseur Natuurcentrum Arnhem.
Inloop met soep en broodje vanaf 17.00 op de Stadsboerderij Presikhaaf, start programma 17.30 uur.
Locatie: Stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4


Gegevens

Stadsboerderij Presikhaaf
Ruitenberglaan 4
6826 CC Arnhem
Donderdag 25 jan. 2024 17:30 - 19:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Training tot interne cultuurcoördinator - icc-training

Training tot interne cultuurcoördinator - icc-training

Cultuureducatie krijgt een vaste plek op jullie school met een opgeleide leerkracht tot icc'er

20 september - 26 juni
Rozet Centrum
Voorlochtend bij Rozetje Elderveld

Voorlochtend bij Rozetje Elderveld

Wist je dat er bij Rozet in Elderveld iedere maandagochtend wordt voorgelezen? Dus, aan alle ouders en verzorgers met kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud: wees welkom en kom langs!

25 maart - 25 augustus
400 sessies
Rozet Elderveld
Kenniskring Leescoördinatoren en Cultuurcoördinatoren: Kinderboekenweek 2024

Kenniskring Leescoördinatoren en Cultuurcoördinatoren: Kinderboekenweek 2024

De kenniskring voor leescoördinatoren is dit jaar óók voor cultuurcoördinatoren! Dit jaar staat de kenniskring in het teken van de Kinderboekenweek 2024 'Lekker eigenwijs!'. Hoewel het boek tijdens deze campagne centraal staat, speelt op veel scholen ook cultuureducatie in deze week een grote rol. Een mooie gelegenheid voor leescoördinatoren en cultuurcoördinatoren om de handen inéén te slaan dus! Tijdens de kenniskring zoomen we in op de achtergronden van zowel cultuureducatie als de achtergronden van het werken aan leesplezier. Je ontdekt hoe leesbevordering en cultuureducatie elkaar kunnen versterken en verdiepen. En natuurlijk ontdek je inspirerende boeken, werkvormen en workshops die bij het thema aansluiten. Zo krijgen jullie genoeg inspiratie om samen op geheel eigen(wijze) manier vorm te geven aan de leukste week van het jaar: de Kinderboekenweek! 

22 mei 14:30 - 17:00
Rozet Centrum