Eureka! Dansvoorstelling: AI - Anonymous Iphoneholics meeting

Eureka! Dansvoorstelling: AI - Anonymous Iphoneholics meeting

AI - Anonymous Iphoneholics meeting

Een interactieve voorstelling combineert dans, AI, poëzie, algoritmes en beeldende kunst. In de voorstelling onderzoeken we de intieme relatie die we allemaal hebben met onze telefoons. Kunstmatig gegenereerde beeldenGegevens van de telefoons van de toeschouwers zullen de show op een unieke manier beïnvloeden.

Amit Palgi is een Israëlisch/Oostenrijkse kunstenaar gevestigd in Nederland. Hij studeerde dans; daarom is zijn kunst vooral gericht op de intimiteit van menselijke lichamen en bewegingen. Amit werkt met film en technologie, haalt inspiratie uit theater, deelt dans in kunstgalerijen en probeert waar mogelijk samen te werken met humor. Als zeer gevoelig persoon hoopt Amit met zijn kunst een gevoel van kwetsbaarheid, empathie en gemeenschap te delen. Om te bewegen, te communiceren en aan te raken. In de op winst gebaseerde samenleving waarin we leven, probeert Amit met zijn kunst een moment te bieden om naar jezelf en naar anderen te kijken en te voelen.

Als kunstenaar is Amit geïnteresseerd in interdisciplinair werk, het uitbreiden van ideeën over wat dans is en hoe we het delen. Als onderdeel van dit onderzoek creëerde hij een interactieve hybride performance voor Concordia Theatre (inclusief een feestversie van de performance), gemaakt voor cafés in Cafe Theatre Festival, en deelde hij dans in kunstgalerijen en met meeslepende technologie.

Creaties van Amit traden op podia en galerieën in Nederland, Spanje, New York en België zoals Theater aan de Rijn, Sala Ars Teatre Barcelona, ​​JCC Manhattan, Vrij Paleis galerie en Korzo. Door hem gemaakte dansfilms omvatten 360°-films en interactieve film, gedeeld op verschillende filmfestivals over de hele wereld, zoals Cinedans, AVDP12 en Berlin Lift-Off. Amit is dit jaar afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Nederland, met een Bachelor als Danser/Maker. Daarvoor studeerde Amit aan The Maslool voor professionele dansers, Tel Aviv.

Christos Constantinou, medewerker van dit project: “Als audiovisueel kunstenaar en interactieve technoloog resoneer ik met het energieke ritme van elektronische muziek en de rauwe schoonheid van ongestructureerde esthetiek. Ik gedijt op fusie, het samenbrengen van ongelijksoortige elementen tot een meeslepende, gedeelde ervaring. Mijn liefde voor zware bas voedt mijn audiocreaties, terwijl mijn talent voor het vermengen van het ruige met het verfijnde vorm geeft aan mijn visuele kunst. Samen creëer ik een digitaal landschap dat onmiskenbaar van mij is.”

Gemaakt en uitgevoerd door Amit Palgi

Beeld, interactie, AI en samenwerking: Christos Constantinou
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Muziek: originele muziek van Uri Burger en Christos Constantinou. Jagersdroom van Ryan Amon
Kostuum: David Singarella
Technische ondersteuning: Robert Udo

Gemaakt met steun van: Concordia, Cross-tic en Plantart

Dit programma maakt onderdeel uit van de AI Parade - Mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Bibliotheek

Gegevens

Nog 9 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zondag 5 nov. 2023 13:30 - 14:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

De Vloer, school voor podiumkunsten

De Vloer, school voor podiumkunsten

De Vloer, school voor podiumkunsten, is de plaats in Arnhem voor dans, zang en spel.

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum
Klassiek Ballet Marie Chantal

Klassiek Ballet Marie Chantal

Lessen klassieke dans en flamenco  

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum
Versteegh Kids, dansen voor kinderen

Versteegh Kids, dansen voor kinderen

Danslessen en -activiteiten voor kinderen vanaf anderhalf tot en met twaalf jaar.

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum