ArcheoHotspot met de Stadsarcheoloog

ArcheoHotspot met de Stadsarcheoloog

Op zaterdag 9 september is de ArcheoHotspot extra geopend. Stadsarcheoloog Martijn Defilet geeft uitleg bij archeologische vondsten die zijn aangetroffen rondom de Jansbeek. Aan deze Beek is de stad ooit ontstaan. In het verleden was de beek belangrijk voor de economie. Het water werd gebruikt bij het maken van van leer, papier en bier. Nu heeft de beek een heel andere betekenis voor de stad: architectonisch en recreatief. De Jansbeek verbindt oud en nieuw in Arnhem met elkaar.

Martijn Defilet heeft een selectie gemaakt van de meest bijzondere vondsten die zijn aangetroffen in en rondom de Jansbeek, zoals een 15e-eeuws zakmes. Hij vertelt erover in een korte lezing en uiteraard kun je de vondsten bekijken en vragen stellen. Je kunt deze middag ook het bordspel 'De Beek' spelen. 

Programma:

  • 13.00, 14.00 en 15.00 uur: Lezing Martijn Defilet. De lezing duurt ca. 30 minuten
  • 13.15 en 14.30 uur: Bordspel De Beek. Het spel duurt ca. 45 minuten. Schrijf je hier in. 


Deze activiteit is onderdeel van Open Monumentendag Arnhem

De ArcheoHotspot is elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur geopend. Je bent dan van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te werken met vrijwilligers aan de scherventafel in het Erfgoedcentrum in Rozet. ArcheoHotspots zijn plekken waar iedereen kennis kan maken met archeologie. Je kunt er binnenlopen, meekijken en meehelpen met archeologisch onderzoek. Je komt zo letterlijk in contact met de bijzondere verhalen uit de geschiedenis. In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Vereniging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Kijk hier voor meer informatie. 

Gegevens

Rozet Centrum (ruimte Erfgoedcentrum (verdieping -1))
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 9 sep. 2023 13:00 - 16:00
ArcheoHotspot met de Stadsarcheoloog

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Sit down for a while and see me

Sit down for a while and see me

Een expositie van FotoExpoRozet‘Sit down for a while and see me’, is van 12 oktober tot 9 december 2023 te zien bij Dudok Arnhem. Deze exposi

12 oktober - 8 december
Dudok Arnhem
Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Een nieuwe rondreis door Arnhem vanuit je stoel. Met Rob Slepicka maken we een ‘virtuele wandeling’ door de stad op zoek naar sporen uit het verleden. Aan de hand van historische afbeeldingen laat hij de ontwikkeling van de Arnhemse kerken en kroegen zien. We kijken wat er van in Arnhem te vinden was en is.

4 december 10:00 - 12:00
Rozet Centrum
Lichtjesfeest knutselactiviteit - Maak je eigen LAMPION! en loop mee op 16 december.

Lichtjesfeest knutselactiviteit - Maak je eigen LAMPION! en loop mee op 16 december.

8 december 14:45 - 16:30
MFC Presikhaven

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE
Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE