InScience presenteert: ich bin dein Mensch - Eureka!

InScience presenteert: ich bin dein Mensch - Eureka!

Het is lastig ruziën met een partner die nooit fouten maakt. ‘Kun je niet één keer iets doms doen?’, verzucht Alma (Maren Eggert), nadat Tom (Dan Stevens) zich weer eens van zijn perfecte kant heeft laten zien. Helaas: Tom is een robot die is geprogrammeerd om het zijn omgeving naar de zin te maken.

Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is een van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader (Unorthodox) opwerpt in Ich bin dein Mensch, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Voordat geavanceerde robots als Tom de markt op kunnen, moeten ze worden getest, en wetenschapper Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas.

Het vinden van een partner is altijd een hoop gedoe, zéker in romantische komedies. In Ich bin dein Mensch lijkt dat geen probleem: je kunt de persoon van je dromen laten maken als een levensechte robot. Maar Alma is niet geïnteresseerd in de liefde en neemt testrobot Tom alleen in huis omdat ze geld krijgt voor het experiment. Tom blijkt geen simpele seksrobot te zijn, maar is geprogrammeerd om een emotionele band met Alma te creëren. Wat volgt is een tragikomisch verhaal over de betekenis van liefde, verlangen en wat ons menselijk maakt. 

Wil jij graag verrast worden en met een blind date naar deze film? Dat kan, meld je dan aan via deze link.
We matchen je op basis van je voorkeuren en je ontmoet je filmdate in. Rozet onder het genot van een drankje.
Je ontvangt een toffe InScience goodiebag met onder andere vouchers voor het filmfestival.

Uiteraard kun je ook gewoon naar de film komen. Meld je dan aan via ons reserveringssysteem.

Dit programma is een samenwerking met InScience International Science Filmfestival Nijmegen en  maakt onderdeel uit van de AI Parade, mede mogelijk gemaakt door de KB.

De film is Duits gesproken en Nederlands ondertiteld.
Meer info over de film vind je hier.

Klik hier voor de trailer

Gegevens

Nog 26 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Vrijdag 1 dec. 2023 19:00 - 21:30
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Eureka! 3d printen

Eureka! 3d printen

Wel eens gehoord van een 3d printer? En lijkt het jou tof om zelf iets te kunnen ontwerpen en dit ook daadwerkelijk te printen? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou.

29 november - 20 december
4 sessies
MakerCosmos
The Big Draw - expo Fungi and Lichen Drawings | Eureka!

The Big Draw - expo Fungi and Lichen Drawings | Eureka!

Marieke Noort is artistiek gedreven door natuur en hoe we daar als mens mee omgaan. Daaruit ontstaan tekeningen vrij naar korstmossen, wieren, schimmels en paddenstoelen met oliepastels en kleurpotlood op papier en kartonnen verpakkingen, waarmee zij ook monoprints en collages maakt. Ze verwijzen naar plattegronden, gebouwen en tuinen. Marieke gebruikt zoveel mogelijk restmateriaal zoals verpakkingen en probeert zo min mogelijk nieuwe kunstenaarsmaterialen te kopen.Het werk van Marieke is ook te zien in onze expositie Eureka. Tot en met 15 december

16 september - 15 december
Rozet Centrum
Eureka - expositie

Eureka - expositie

29 september - 16 december
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum