Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten

In het Verhalenatelier: Changing Democracies

In het Verhalenatelier: Changing Democracies

De Beeldende workshop bij Rozet

In de workshop staat jouw persoonlijke verhaal en het verhaal van de ander centraal! Vanuit je eigen verbeelding en de aanwezige inspiratiebronnen ontstaat er een gezamenlijk proces in een atelier vol materialen.

Als start wordt je meegenomen in een persoonlijk verhaal vanuit het project Changing Democracies. Bijvoorbeeld van Jeangu, die zijn persoonlijke verhaal in zijn muziek verwerkt en vertelt. Een verhaal vanuit zijn voorouders uit Suriname, in de tijd dat het gekolonialiseerd werd door Nederland.

We ontdekken wat dit verhaal voor jou betekent en welke waarden je zelf van belang vindt en actief in wil zetten. Onder het motto: “Het gaat er niet om wat Democratie voor jou kan doen maar wat jij voor de Democratie kunt doen.”

Wat kunnen we leren over onze geschiedenis en kunnen bestaande persoonlijke verhalen inspireren tot nieuwe ideeën voor de toekomst? Als het gaat om vrijheid en democratie. Deze ideeen presenteren we aan elkaar en de buitenwereld als aanleiding tot verdere dialoog in Rozet en de stad.

De workshop staat onder leiding van Ingrid Govers (scenograaf en docent beeldende kunst)


Ben je tussen 14 en 24 jaar:

Doe mee aan de Beeldende Workshop bij Rozet

In het Verhalenatelier

tijdens de Gelderse Vrijheidsdagen

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan. Daarom organiseren we speciale Vrijheidsdagen in Gelderland en in Rozet van maart tot augustus 2024. We haken in op actuele vragen over democratie, burgerschap, polarisatie, herdenking, meningsvorming, gender en inclusie vanuit jullie persoonlijke verhalen. We hebben een speciale focus op jullie, de jongeren.


Gegevens

Nog 20 plekken beschikbaar
Rozet Centrum (ruimte Makerscosmos)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Dinsdag 4 jun. 2024 19:00 - 22:00
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

De Schrijfkamer

De Schrijfkamer

Ongeveer eens in de twee weken bespreken we op woensdagavond de verhalen en romanfragmenten die de zondag daarvoor zijn ingeleverd. Pratend over inhoud, stijl, compositie, en perspectief proberen we elkaar verder te helpen.

6 september - 3 april
16 sessies
Rozet Centrum
Kunstclub Kids (8 - 12 jr)

Kunstclub Kids (8 - 12 jr)

De Kunstclub is voor kinderen van 8 - 12 jaar die naar van alles nieuwsgierig zijn en iets willen maken.

16 september - 11 mei
25 sessies
Rozet Centrum
Schrijfwerkplaats

Schrijfwerkplaats

Schrijfwerkplaats De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2-leerlingen, schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder deze professionele begeleiding. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen en Taalcafés, en focust op de artistieke expressie in het Nederlands. We richten ons met de Schrijfwerkplaats op mensen met een vlucht- of migratieachtergrond die een serieuze interesse voor het makerschap hebben. De nadruk ligt op de artistieke ontwikkeling en aansluiting op Wintertuins netwerk van (literatuur)organisaties, festivalpodia en jonge makers. De deelnemers werken toe naar een een publicatie. Ook presenteren ze het resultaat op podia, in podcasts en via (digitale) publicaties. De Schrijfwerkplaats vindt in Rozet plaats. Er zijn negen bijeenkomsten (11 april, 18 april, 25 april, 02 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 06 juni en 13 juni). Iedere keer op donderdag van 18:00 uur tot 20:00 uur. Meer informatie? Of aanmelden? E-mail, whatsapp of bel naar:Denise Mouradenise@wintertuin.nl06 2554 4921

11 april - 13 juni
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum