MIRTE ENGELHARD - IMPACT OF WAR

Oorlog raak je nooit kwijt, de littekens blijven voor altijd zichtbaar.

Impact of War is een kledinglijn van de Arnhemse ontwerpster Mirte Engelhard, die is geïnspireerd op de verhalen van negen Arnhemmers die in 1944 zijn geëvacueerd en negen nieuwe Arnhemmers die onlangs zijn gevlucht.
Het project is een samenwerking van Bridge to Liberation met Arnhemse modeontwerpster Mirte Engelhard. Tijdens FDFA zijn er kledingstukken gemaakt met daarin de persoonlijke verhalen van oorlog toen en oorlog nu. De kleding is nog tot en met eind september te zien in Rozet. 
9 juli t/m 30 september 2018
Rozet

IMG 8243


IRMA FRIJLINK - ODE AAN EEN ONZICHTBARE GENERATIE
Kunstenares Irma Frijlink brengt in deze tentoonstelling een ode aan vrouwen die na hun huwelijk niet meer mochten werken. Ze werden veelal ontslagen, zodat ze zich konden richten op hun nieuwe taak: het zijn van de vrouw van… De portretten in de tentoonstelling laten de kracht van deze vrouwen zien. 
7 september t/m 31 december
Rozet

 

Irma Frijlink


MARIJKE SCHURINK - 101 VROUWEN VERSIERD - te zien vanaf 18 september
Marijke Schurink is gefascineerd door de vrouwen uit Kloeks '1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis', dat verscheen in 2013. Haar serie 101 Vrouwen versierd bestaat uit olieverfschilderijen uit de vijftiende eeuw van bijvoorbeeld Jacoba van Beieren en Margeratha van Oostenrijk, maar omvat ook zwart-witfoto's van Etty Hillesum, Ien van den Heuvel en een kleurenfoto van Mathilde Willink uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Schurink drukte ze af als foto en bewerkte ze. Ze knipte, borduurde, kraste, vlocht of voegde een voorwerp aan het eigenlijke beeld toe. Zo creëerde ze autonoom, nieuw beeld. 
7 september t/m 31 december
Rozet

 Marijke Schurink portret van Anna van Egmont


I-PSY - ART FOR HEROES
Art for heroes toont het werk van maar liefst 130 kunstenaars uit de open ateliers van i-psy, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Lelystad, Utrecht, Zwolle, i-psy Lucertis Arnhem en Lucertis Enschede. De open ateliers maken deel uit van het vaktherapie-aanbod van i-psy, specialist in interculturele psychiatrie en Lucertis, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie.
In welke omgeving creëer je ruimte voor heldendaden? Heb je bijzondere krachten nodig om een held te zijn? Dit is wat de kunstenaars onderzoeken met Art for heroes. De tentoonstelling omvat een breed repertoire aan beeldend werk en daarnaast poëzie, film, muziek- en dansvoorstellingen.

Opening
Art for heroes is de tiende editie van de jaarlijkse groepstentoonstelling van i-psy. Om dat te vieren organiseren we samen met i-psy een spectaculair openingsfeest op 19 oktober, 17.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

19 oktober, 17.00 uur: opening ‘Art for Heroes’
19 oktober t/m 9 november: gehele tentoonstelling te bekijken
10 november t/m 31 december: gedeelte van de tentoonstelling te bekijken
Alles in Rozet

poster art for heroesLR

 


BEEKDALLYCEUM EXPOSEERT
Leerlingen met een sportprofiel uit de onderbouw van het Beekdallyseum maakten werkstukken met als thema 'helden'. Een selectie van het werk is te bekijken in Rozet. 
22 oktober t/m 31 december
Rozet