Bijzondere collecties

Het maakt niet uit waar je bent als Arnhemmer, je blijft een binding houden met Arnhem. Rozet is van en voor de inwoners van Arnhem en omgeving. We hebben een brede collectie; extra verdieping op MBO+ niveau en alles van de Gelderse en Arnhemse geschiedenis. Zoals oude drukken en handschriften, bladmuziek, etc. Dit noemen we onze Bijzondere Collecties.

Bijzondere collecties

Magazijn

Wat je in onze kasten ziet staan, is lang niet alles! Een groot deel van de bijzondere collecties is wel beschikbaar, maar staat in het magazijn. En wat wij niet hebben, bestellen we voor je bij één van de andere Plusbibliotheken in Nederland.

Wist je dat we ook naar kleine bibliotheken in het land boeken uitlenen? Zo kan iedereen zich persoonlijk ontwikkelen met taal, kunst en erfgoed.

Ook kun je materialen aanvragen bij ons externe magazijn.

Geschiedenis

Rozet is dé openbare bibliotheek voor geschiedenis in Nederland. Onze collectie geschiedenis verbindt verleden, heden en toekomst voor alle Nederlanders. Een groot deel van deze collectie is te vinden op de bibliotheekvloer op de 1e verdieping van Rozet.

Het deel dat te maken heeft met de geschiedenis van Arnhem en Gelderland staat in het Erfgoedcentrum in Rozet. Neem ook eens een kijkje in de Digitale Etalages.

Geschiedenis

Bijzondere bladmuziek

Ben je op zoek naar een bladmuziektitel en kan je deze in jouw bibliotheek niet vinden? In jouw bibliotheek vind je een grote collectie bladmuziek. Samen zijn we een van de 5 Plusbibliotheken met een bewaarcollectie bladmuziek. Bladmuziektitels die niet bij een andere Nederlandse openbare bibliotheek te vinden zijn, worden door Plusbibliotheken bewaard.

Rozet beheert de Pluscollectie bladmuziek voor volksmuziek, strijkinstrumenten (viool, cello etc.) en houten blaasinstrumenten (fluit, blokfluit, saxofoon etc.).

Soms is het gemakkelijker eerst zelf een deel van een collectie door te kijken en vervolgens pas te lenen. In dat geval kan je het beste minstens een dag voordat je een collectie wil inzien, een afspraak maken. De selectie wordt dan voor je klaargezet.

Stuur hiervoor een e-mail of bel met de bibliotheek op 026-3543100. De afhaallocatie is de eerste verdieping in Rozet.

Bijzondere bladmuziek

Oude kinderboeken

Ken je de boeken van Pim Pandoer of Mariska de circusprinses nog? Of misschien wil je een ander kinderboek uit jouw jeugd herlezen? Dat kan! Je kunt kiezen uit een collectie van circa 10.000 kinderboeken uit de periode van 1900 tot nu.

Deze kinderboeken worden bewaard in het magazijn. Is het boek dat je zoekt aanwezig? Zoek het op in onze catalogus! Alle leden van Nederlandse (openbare) bibliotheken kunnen de boeken lenen.

Op zoek naar een boek?

Weet je niet precies meer hoe jouw lievelingsboek van vroeger heette? Kijk dan eens in het Centraal Bestand Kinderboeken. Dit is de landelijke catalogus van de kinderboeken in het bezit van bibliotheken, musea e.d. Je vindt hierin niet alleen recente kinderboeken, maar ook kinderboeken van vroeger.

Vind je in het Centraal Bestand Kinderboeken niet wat je zoekt? Stuur ons een e-mail met je vraag. Of kijk eens op deze website met handige links verzameld door de Stichting ’t Oude Kinderboek (stOK).

Oude kinderboeken