Kijken en luisteren

Een onbeperkte voorraad kijk- en luistervoer. Dat vind je in de bibliotheek. Met bladmuziek, boeken over muziek, CD's en DVD's, digitale muziektracks en nog veel meer.

Kijken en luisteren

Muziek luisteren

In onze vestigingen kan je naar muziek luisteren via muziekweb.nl/luister op de PC’s, je laptop of smartphone (niet voor Apple-toestellen). Wil je een CD reserveren uit onze collectie? Bekijk dan de resultaten van de Gelderse Bibliotheken in onze online catalogus.

Wil je een cd lenen die niet in onze collectie is opgenomen? Dan kan je deze via Muziekweb aanvragen. Je kunt de CD dan afhalen bij één van onze vestigingen.

Muziekweb

Wil je een cd reserveren uit onze catalogus dan moet deze uit een andere bibliotheek komen (reserveringskosten van toepassing). Wil je een cd lenen die niet in onze catalogus is opgenomen? Dan kan je deze via Muziekweb aanvragen bij de Centrale Discotheek in Rotterdam.

Muziekweb is een landelijke dienst waarmee je muziek buiten de eigen collectie van de bibliotheek kunt lenen. Momenteel zijn er zo’n 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s te leen. Je kunt ze 7 dagen per week, 24 uur per dag aanvragen en haalt ze af bij een van onze vestigingen.

Hoe werkt het?

  1. Maak een account aan op Muziekweb en koppel je bibliotheeknummer aan je account.
  2. Zoek de titel op die je wil lenen, klik op ‘leen dit album’ en volg de verdere instructies.
  3. AIs de titel aanwezig is, dan ligt deze na ongeveer een week voor je klaar. We sturen je dan een e-mail.

 

Muziek luisteren

Zelf muziek maken

Bespeel je een instrument? Moet je auditie doen voor een rol in een musical? Of ben je op zoek naar dat ene liedje voor een bruiloft, jubileum, of andere gelegenheid? In onze collectie vind je bladmuziek voor (bijna) elk denkbaar instrument of zangstem in een groot aantal genres en moeilijkheidsgraden.

Ook hebben wij een bijzondere collectie bladmuziek voor volksmuziek, strijkinstrumenten (viool, cello etc.) en houten blaasinstrumenten (fluit, blokfluit, saxofoon etc.). Vind je zelf niet wat je zoekt? Vraag het ons gerust.

Zelf muziek maken
Woman Play Guitar Write Song Music Reheaesal

Films, muziek en series

In onze vestigingen kun je dvd’s lenen met films, muziek, cabaret en series. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je een dvd reserveren via de online catalogus. Inspiratie nodig? Bekijk dan de aanwinsten in onze dvd-collectie.

Als bibliotheeklid kun je ook DVD’s aanvragen uit de collectie van Filmbieb. Je kunt de DVD dan afhalen bij één van onze vestigingen. Bekijk hier al onze tarieven.

Films, muziek en series