Kranten en tijdschriften via PressReader

Gratis en onbeperkt toegang tot ruim 6.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen? Dat kan nu met PressReader!

Kranten en tijdschriften via PressReader

Hoe werkt PressReader?

PressReader bevat een wisselend aanbod van vele buitenlandse kranten, alsmede een klein aantal Nederlandse kranten en tijdschriften. De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak.

PressReader is te raadplegen op de gratis website op onze publiekspc’s en via een iPad Pro in de bibliotheek.

Je kunt ook de mobiele app installeren op je eigen smartphone of tablet. Daarmee kun je kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen! Het enige dat je daarvoor moet doen, is één keer in de week verbinding maken met WiFi netwerk van de Bibliotheek.

Veel leesplezier!

Hoe werkt PressReader?

PressReader app

Je kunt in de Bibliotheek met je eigen tablet of smartphone verbinding maken met het WiFi netwerk, de app installeren en kranten en tijdschriften downloaden. Download de gratis app in de App StoreGoogle Play of Windows Store.

Nadat je verbinding hebt gemaakt met de PressReader in de bibliotheek heb je zeven dagen gratis toegang tot alle kranten en tijdschriften in de PressReader-app. Je kunt onbeperkt gebruikmaken van deze service. Na deze zeven dagen moet je opnieuw verbinding maken met een PressReader Hotspot. Door bijvoorbeeld de Bibliotheek te bezoeken en PressReader te openen via het WiFi netwerk van de bibliotheek.​

PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft géén lid van de Bibliotheek te zijn.

PressReader buiten de bibliotheek

Daarvoor moet je PressReader-app eerst downloaden op je tablet of smartphone (dat kan in de bibliotheek, maar ook er buiten) en vervolgens ín de bibliotheek activeren. Om dat te doen: log in op het WiFi-netwerk van de bibliotheek en open vervolgens de app. Je treft een startscherm aan met de mededeling dat je toegang tot de app wordt aangeboden door Bibliotheek Arnhem. Ook zie je hoe lang je nog toegang hebt tot de app. Vanaf het moment dat je in de bibliotheek je toegang activeert, heb je zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken. Na die zeven dagen kun je dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen.

Meer informatie over PressReader

Wil je graag gebruikmaken van PressReader, maar heb je een vraag over de werking van deze dienst? Ga naar Pressreader.com of bekijk de veelgestelde vragen.