Plusbibliotheek

Rozet heeft dé openbare bibliotheek voor geschiedenis in Nederland. Onze pluscollectie Geschiedenis verbindt verleden, heden en toekomst voor alle Nederlanders. Onze unieke Gelderse collectie (Gelriana) vertelt en verdiept het verhaal van Gelderland.

Plusbibliotheek

Wat is een Plusbibliotheek?

De Plusbibliotheken vormen samen de top van de Collectie Nederland. Iedere Plusbibliotheek heeft zijn eigen zwaartepunt. Voor ons is dat Geschiedenis.

Wil jij je kennis verdiepen? Rozet maakt als Plusbibliotheek informatie tot hbo+ niveau toegankelijk voor iedereen.

Extra Plus

Rozet biedt ook toegang tot de Gelderland Bibliotheek, van oudsher de historische tak van onze bibliotheek. Het mooie is dat die bibliotheek samenwerkt met de historische afdeling van Museum Arnhem in Rozet Erfgoedcentrum. Deze unieke samenwerking geeft onze bibliotheek een extra plus.

Nog meer bijzondere collecties

Kenniscollectie.nl bundelt sinds 2015 de collecties van meerdere bibliotheken. Je hebt toegang tot een schat aan extra kennisbronnen. Voor werk, studie of persoonlijke interesse.

Sinds 2015 is de Bibliotheek Arnhem actieve partner binnen dit samenwerkingsverband met Bibliotheek Dirkzwager, het Nederlands Openluchtmuseum en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

In 2017 traden 6 nieuwe partners toe: Bibliotheek Gelderland Zuid, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool Van Hall Larenstein, Regionaal Archief Nijmegen, Museum Het
Valkhof en Museum Arnhem.

Via Kenniscollectie heb je toegang tot maar liefst 1,2 miljoen materialen.

Lenen uit de pluscollectie

Wat je in onze kasten ziet staan, is lang niet alles. Een groot deel van de pluscollectie is wel beschikbaar, maar staat in ons magazijn. Wat wij niet hebben, kunnen we voor je aanvragen bij één van de andere Plusbibliotheken.

Heb je vragen of ben je ergens naar op zoek? Vraag het in de bibliotheek, we helpen je graag.