Toptitels en aanwinsten

38 resultaten
Citroeninkt
Boek

Citroeninkt (2023)

Uitgeleend
Maral Noshad Sharifi
Nederlands
Het Koninklijk Huis
Boek

Het Koninklijk Huis een modern koningsdrama ([2022])

Koning Hendrik maakt zich zorgen over zijn eigen toekomst, die van zijn dochter en van het koningshuis.

Beschikbaar
Herman Koch
Nederlands
Landlijnen
Boek

Landlijnen ([2022])

Persoonlijk verslag van de ruige, maar hoopvolle wandeltocht van meer dan 1600 kilometer dwars door Schotland van het echtpaar dat eerder het South West Coast Path liep.

Beschikbaar
Raynor Winn
Nederlands
Iedereen liegt
Boek

Iedereen liegt (2022)

Een Zweedse vrouw gaat twijfelen aan haar nieuwe liefde als zijn puberdochter verdwijnt en verhalen over eerwraak de ronde doen.

Uitgeleend
Camilla Grebe
Nederlands
Engel en kinnari
Boek

Engel en kinnari roman (2022)

Java, eind 19e eeuw. Een Indo-Europees meisje uit een pleeggezin wordt op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar leven als huisvrouw belet het haar op zoek te gaan naar haar ware identiteit.

Uitgeleend
Dido Michielsen
Nederlands
De nachten van de pest
Boek

De nachten van de pest roman (2022)

Een sultan van het Ottomaanse Rijk isoleert in 1901 een eiland nadat daar een pestepidemie is uitgebroken. De inspecteur die hij stuurt wordt al snel dood gevonden, dus moeten zijn nicht en haar echtgenoot de situatie uitzoeken.

Uitgeleend
Orhan Pamuk
Nederlands
De prooi
Boek

De prooi (2022)

Een reddingsteam op de IJslandse hoogvlakten gaat op zoek naar een groep vermiste mensen die midden in een sneeuwstorm op pad is gegaan. Tegelijkertijd gebeuren er op een schiereiland mysterieuze dingen.

Beschikbaar
Yrsa" Sigurðardóttir
Nederlands
Grijze bijen
Boek

Grijze bijen (2022)

Een jong gepensioneerde bijenhouder in een dorpje in de Donbas raakt verwikkeld in het conflict tussen loyalisten en separatisten.

Beschikbaar
Andrej Kurkov
Nederlands
Irma's geheim
Boek

Irma's geheim ([2022])

Hamburg, 1912. Een jonge kunstenares gaat voor het bedrijf Beiersdorf werken om hun reclameposters te ontwerpen. Die worden een sensatie, maar door een vervalsingsschandaal komt zij in de problemen - en de Eerste Wereldoorlog staat voor de deur.

Beschikbaar
Lena Johannson
Nederlands
De omwenteling, of De eeuw van de vrouw
Boek

De omwenteling, of De eeuw van de vrouw ([2022])

Verslag van de omwenteling van het leven van vrouwen in Nederland in de twintigste eeuw, mede aan de hand van het levensverhaal van de schrijfster en de ervaringen van haar moeder en zus.

Uitgeleend
Suzanna Jansen
Nederlands
De nacht van de profeet
Boek

De nacht van de profeet ([2022])

Elias Krantz, alias Tom White of de Profeet, is op zoek naar de moordenaar van zijn vader en infiltreert daartoe, in opdracht van de inlichtingendienst, in het leven van de rijke Eric Hands, maar dat blijkt niet zonder gevaar te zijn.

Beschikbaar
Håkan Östlundh
Nederlands
De verkeerde kleur
Boek

De verkeerde kleur ([2022])

Een witte politicus van middelbare leeftijd die al vele jaren in de provinciale politiek zit, raakt ervan overtuigd dat hij geen eerlijke kans krijgt omdat zijn partij steeds meer oog heeft voor diversiteit.

Beschikbaar
Roelof Smit
Nederlands