Toptitels en aanwinsten

430 resultaten
De krijger in mijn kledingkast
Boek

De krijger in mijn kledingkast (september 2022)

Merdijn verandert het leger van de krijger Vanheldon in steen en nu zint Vanhelden op wraak. Vanheldon bedenkt een plan om Merdijns afstammeling Roos (12) te kidnappen, maar ontvoert per ongeluk haar broer Kris. Kunnen Merdijn en Roos Kris redden? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Beschikbaar
Simon Farnaby
Nederlands
De laatste beer
Boek

De laatste beer (2022)

April (11) woont alleen met haar vader, haar moeder is overleden. Als haar vader voor zijn werk een half jaar naar Bear Island moet, gaat April mee. Maar haar vader stort zich op zijn werk en April verkent eenzaam het eiland. Ze gaat op zoek naar de beer die ze bij aankomst gezien zou hebben. Als ze hem vindt ontstaat er een bijzondere vriendschap. Vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Hannah Gold
Nederlands
Duifvleugels stilte
Boek

Duifvleugels stilte ([2022])

Wanneer de kat Duifvleugels haar speciale krachten verliest, moet ze zich aanpassen aan het leven als gewoon roofdier. Vanaf ca. 10 jaar.

Beschikbaar
Erin Hunter
Nederlands
Middernachttrein
Boek

Middernachttrein ([2022])

De Schemergeesten zitten nog altijd achter de tovenaarskinderen aan. Samen met haar vrienden en haar vader gaat Alex op zoek naar een magische talisman die hen kan helpen de wezens te verslaan. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Beschikbaar
Angie Sage
Nederlands
Macht is maf!
Boek

Macht is maf! ([2022])

Sofie (ik-persoon) vindt het moeilijk haar hond af te richten en begint zich vragen te stellen over macht en gezag. Wat is macht precies? Wie heeft de macht, en hoe gaan we ermee om? Met gedichten en zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Bas Rompa
Nederlands
De spookspeurders en het spookhuis
Boek

De spookspeurders en het spookhuis ([2022])

Als Lode hoort dat het spookt in het huis van zijn beste vriend Lou, gaat hij samen met zijn huisspook Roger op onderzoek uit. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgeleend
Tine Bergen
Nederlands
De nachtlantaarns van meneer Makkelie
Boek

De nachtlantaarns van meneer Makkelie ([2022])

In de nacht brengt meneer Makkelie de dromen rond. Veertien verhalen van verschillende bekende jeugdauteurs. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Nederlands
Ben ik een influencer?!
Boek

Ben ik een influencer?! ([2022])

Geronimo is ineens razend populair op social media omdat influencer Loulou hem steeds fotografeert. Wat voert Loulou in haar schild? Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Geronimo Stilton
Nederlands
Onverwacht verraad
Boek

Onverwacht verraad ([2022])

Zoë probeert bevriend te raken met haar klasgenoot Cathy, die niemand in haar buurt toelaat en op het punt staat van school gestuurd te worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Beschikbaar
Gina Mayer
Nederlands
Ghost
Boek

Ghost rent of vlucht hij voor zijn leven? ([2022])

Ghost rent al zijn hele leven - maar is het rennen of vluchten? Op een dag wordt hij ontdekt door de coach van een hardloopteam die denkt dat Ghost een briljante sprinter zou kunnen worden. Als hij maar binnen de lijntjes kan blijven lopen... Vanaf ca. 11 jaar.

Beschikbaar
Jason Reynolds
Nederlands
Drukte om Nix
Boek

Drukte om Nix (2022)

Bunty heeft maar één wens: een eigen huisdier. Op een nacht valt er een pluizig wezen door haar dak. Maar hoe verstop je een buitenaards wezen? Toneelstuk om voor te lezen. Met kleurenillustraties. AVI E5. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Esther van Lieshout
Nederlands
Help, ik ben een pony! & Help, waar is mijn pony!?
Boek

Help, ik ben een pony! & Help, waar is mijn pony!? ([2022])

Bundeling van twee vrolijke paardenverhalen waarin Lottie verandert in een pony en Lotties pony verandert in een meisje. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Beschikbaar
Gertrud Jetten
Nederlands