Toptitels en aanwinsten

32 resultaten
Geheim agent Max [Dyslexie editie]
Boek

Geheim agent Max [Dyslexie editie] ([2022])

Geheim agent oma en Faisel zijn op een geheime missie. Daarom verzorgt Max het tuintje van Faisel, waar hij robot Gember onmoet. Gember is Faisels nieuwste uitvinding, die nog niet helemaal goed werkt. Dan wordt Gember ontvoerd. Max moet Gember terugvinden, voor het misgaat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype.

Beschikbaar
Manon Sikkel
Nederlands
Randje buitenspel [Dyslexie editie]
Boek

Randje buitenspel [Dyslexie editie] ([2022])

Na een succesvol WK met Oranje speelt Stijn nu met Petchwood United in de Premier League. Hij mist zijn beste vriend Storm, die niet wilde kiezen voor het harde leven van de profvoetballer. Het voetballen bij Stijns nieuwe club loopt niet meteen lekker en dan wordt hij ook nog afgeperst. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Beschikbaar
Gerard van Gemert
Nederlands
Mijn zusje [Dyslexie editie]
Boek

Mijn zusje [Dyslexie editie] ([2022])

Het Sintimeisje Perla trekt met haar familie door Duitsland. Vanwege de oorlog, vluchten zij naar Nederland. Daar wordt Perla's zusje geboren. Maar ook in Nederland zijn ze niet veilig. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Beschikbaar
Inez van Loon
Nederlands
Charlotte's web [Dyslexie editie]
Boek

Charlotte's web [Dyslexie editie] ([2022])

Varkentje Wilbur zal in de winter geslacht worden. Het meisje Veerle bedenkt samen met spin Charlotte een plan om hem te redden. Vanaf ca. 10 jaar. In lettertype Dyslexie.

Beschikbaar
E.B. White
Nederlands
Niet waar! [Dyslexie editie]
Boek

Niet waar! [Dyslexie editie] (2022)

Een diefstal en een nep-bericht maken dat het lijkt alsof Ronja spullen gestolen heeft. Samen met Sem zoekt ze uit wie de echte dader is. Speciaal voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden.Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype. Met gekleurde illustraties. AVI E4. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Beschikbaar
Cis Meijer
Nederlands
Welkom bij onze club [Dyslexie editie]
Boek

Welkom bij onze club [Dyslexie editie] (2022)

De ouders van Finn gaan scheiden, net nu hij naar de brugklas gaat. Zou de club 'kinderen van gescheiden ouders' alles makkelijker maken? Met illustraties in kleur. Dyslexie-vriendelijk. AVI E4. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Beschikbaar
Marlies Slegers
Nederlands
Eerste hulp bij mode [Dyslexie editie]
Boek

Eerste hulp bij mode [Dyslexie editie] (2022)

De vriendinnen Liv, Eva en Bobbie zijn gek op mode en willen de wereld beter maken. Als ze zelf kleding maken, helpen ze de planeet een beetje. Met modetips. Met illustraties in kleur. Dyslexie-vriendelijk. AVI E4. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Beschikbaar
Elisa van Spronsen
Nederlands
Het landje van Daan [Dyslexie editie]
Boek

Het landje van Daan [Dyslexie editie] (2022)

Daan heeft een grote droom: hij wil boer worden. Hij zet alles op alles om zijn droom uit te laten komen. Met illustraties in kleur. Dyslexie-vriendelijk. AVI E4. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Beschikbaar
Manon Sikkel
Nederlands
De reis naar de verborgen vallei [Dyslexie editie]
Boek

De reis naar de verborgen vallei [Dyslexie editie] ([2022])

Stripverhaal over de verboden liefde tussen een bergbewoner en een bosmeisje. Speciaal geschreven voor lezers met dyslexie.

Uitgeleend
Jorin Evers
Nederlands
Heksenkind [Dyslexie editie]
Boek

Heksenkind [Dyslexie editie] ([2022])

Als de moeder van Leana haar in de steek laat, komt Leana in huis bij Juniper. De bewoners van het middeleeuwse Schotse dorp denken dat Juniper een heks is. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Beschikbaar
Monica Furlong
Nederlands
De griezelkist [Dyslexie editie]
Boek

De griezelkist [Dyslexie editie] (2022)

Er staat opeens een grote kist voor de deur van Sabine. Net als haar ouders een dagje weg zijn. Met illustraties in kleur. AVI M5. Dyslexievriendelijk. Vanaf 9 jaar.

Beschikbaar
Henk Hardeman
Nederlands
De leuke bedrieger [Dyslexie editie]
Boek

De leuke bedrieger [Dyslexie editie] (2022)

De vrienden Senna, Kaz en Teun zijn dol op meneer Zemel, die spullen inzamelt voor zielige kinderen. Maar is hij wel zo aardig als hij lijkt? Ze besluiten op onderzoek uit te gaan. Met illustraties in kleur. Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype. AVI M5. Vanaf 9 jaar.

Beschikbaar
Marte Jongbloed
Nederlands