Max gaat niet graag naar school
Boek

Max gaat niet graag naar school (cop. 2013)/ [tekst] Dominique de Saint Mars, [ill.] Serge Bloch ; [vert. uit het Frans]

Als Max niet goed mee kan komen op school, proberen zijn ouders hem te helpen. Ballonstrip in kleur over faalangst, met interactieve vragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Verhaal in stripachtige tekeningen en tekstballonnen waarin wordt verteld dat Max niet goed mee kan komen op school. Zijn vader en moeder proberen hem te helpen door zijn goede kanten te benadrukken, maar door een compliment van zijn juf durft hij uiteindelijk ook haar te vertellen wat er in hem om gaat. Klein boekje uit de serie 'Dit is het leven'* met op elke pagina een grote omkaderde stripachtige kleurenillustratie of twee kleinere met de tekst in tekstballonnen. Na het verhaaltje worden aan de lezer twaalf vragen gesteld over al dan niet graag naar school gaan. Ze zijn bedoeld als stimulans om beter met zaken rond school en huiswerk om te gaan en om erover te praten. Tekst en illustratie zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden, maar de oplossing van het probleem (faalangst) wordt wel heel eenvoudig voorgesteld. Het boekje is goed te gebruiken op school en thuis. Deze heruitgave verscheen eerder met de titel 'Thijs gaat niet graag naar school' in de serie 'Alles kits?!'. Behalve de titel en andere namen voor de hoofdpersonen zijn inhoud en vormgeving ongewijzigd. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789995934019

Titel Max gaat niet graag naar school
Auteur Serge Bloch ; Dominique de Saint-Mars
Type materiaal Boek
Uitgave [Fribourg, CH] : PCG-Calligram, cop. 2013
Overige gegevens 43 p - gekleurde ill - 16 cm
Annotatie Vert. van: Max náime pas l'école. - Fribourg, CH : Calligram, 1992. - (Ainsi va la vie) - Oorspr. titel: Thijs wil niet naar school. - Doornik ; Dronten : Casterman, cop. 1994. - (Alles kits?!)
ISBN 9789995934019
PPN 364270799
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Faalangst
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Faalangst