Max is verslaafd aan computerspelletjes
Boek

Max is verslaafd aan computerspelletjes (cop. 2013)/ [tekst] Dominique de Saint Mars, [ill.] Serge Bloch ; [vert. uit het Frans]

Max is altijd aan het gamen. Zijn zus denkt dat hij eraan verslaafd is. Grijpen zijn ouders in? Ballonstrip in kleur over gamen, met interactieve vragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Dit oorspronkelijk uit Zwitserland afkomsige mini-boekje uit de reeks 'Dit is het leven'* gaat over verslaafd zijn aan gamen. In de serie komen via de belevenissen van broertje Max en zusje Lily onderwerpen als niet willen eten of naar bed willen gaan en ruzie maken aan de orde. De reeks is door een sociologe geschreven, gebaseerd op wel 100.000 (!) interviews met kinderen, waaronder haar twee zoontjes. De tekst, geschreven in spreektaal en met enkelvoudige zinnetjes, staat in ballonnen bij de desbetreffende personen. Per pagina staan een tot drie omkaderde kleurenillustraties, vlot van opzet en in vrij zachte tinten ingekleurd. Tot slot worden twaalf vragen gesteld aan de lezer over al dan niet verslaafd zijn aan computerspelletjes, voorzien van een bijpassend tekeningetje. Vragen die zeker stof voor een (pedagogisch) gesprek zullen opleveren. Deze heruitgave verscheen eerder met de titel 'Thijs is gek op videospelletjes' in de serie 'Alles kits?!'. Behalve de titel en andere namen voor de hoofdpersonen is de inhoud vrijwel ongewijzigd en vormgeving hetzelfde gebleven. Voor thuis en op school. Een educatief (strip)boekje voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789995934033

Titel Max is verslaafd aan computerspelletjes
Auteur Serge Bloch ; Dominique de Saint-Mars
Type materiaal Boek
Uitgave [Fribourg, CH] : PCG-Calligram, cop. 2013
Overige gegevens 43 p - gekleurde ill - 16 cm
Annotatie Vert. van: Max est fou de jeux vidéo. - Fribourg, CH : Calligram, 1992. - (Ainsi va la vie) - Oorspr. titel: Thijs is gek op videospelletjes. - Doornik ; Dronten : Casterman, cop. 1994. - (Alles kits?!)
ISBN 9789995934033
PPN 364298286
Rubriekscode 614.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gameverslaving
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Gameverslaving