Lili wil paardrijden
Boek

Lili wil paardrijden ([2014])/ auteur Dominique de Saint Mars, illustrator Serge Bloch

Lili ontdekt dat paardrijden haar passie is! Maar als ze haar eigen paard krijgt, valt het haar toch erg tegen. Ballonstrip in kleur over hobby's en passies, met interactieve vragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Valerie nodigt Lili uit om pony te gaan rijden. Als Lili de prijzen en rijkunsten van haar vriendin ziet, ontdekt ze dat dit haar nieuwe passie is! Als uiteindelijk haar wens om zelf een paard te hebben in vervulling gaat, valt het haar uiteindelijk toch tegen. Het verhaal is in stripvorm weergegeven, variërend van een tot vier plaatjes per bladzijde en de teksten in spreekwolkjes. De pentekeningen, ingekleurd in warme kleuren, tonen duidelijke lichaamstaal en grappige details. De levendige conversaties staan in een schreefloos lettertype in tekstballonnen; ze geven de emoties heel goed weer. Er zit een serieuze boodschap in, namelijk dat je passies nodig hebt om je te ontwikkelen en dat de wil om jezelf te overtreffen je zelfvertrouwen geeft. Achter in het kleine boekje staan vragen over het al dan niet dol zijn op paarden. Maakt deel uit van de serie 'Dit is het leven'*, die moeilijke of pijnlijke onderwerpen bespreekbaar maakt, en kinderen wil aanzetten zelf na te denken. Informatief (strip)boekje voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789995934200 | 43 pagina's

Titel Lili wil paardrijden
Auteur Serge Bloch
Secundaire auteur Dominique de Saint Mars
Type materiaal Boek
Uitgave [Fribourg, CH] : PCG-Calligram, [2014]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Lili a la passion du cheval. - Fribourg, CH : Calligram, 2010. - (Ainsi va la vie)
ISBN 9789995934200
PPN 376793465
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardrijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardrijden