Smoske, de neushoorn die er geen zin in had
Boek

Smoske, de neushoorn die er geen zin in had ([2014])/ Michiel Kamphuis, redactie: Sandra Di Bartolo, Niels Lange, Diana van Eynde

Aanklacht tegen de neushoornjacht in de vorm van een humoristisch verhaal over een ontsnapte neushoorn en zijn vlucht door Europa.Smoske de neushoorn wordt vervoerd van Nederland naar Frankrijk. Hij is het zat en ontsnapt. Een ware klopjacht volgt. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Deze debuutroman van Michiel Kamphuis is een humoristisch geschreven verhaal over de neushoorn Smoske. Tijdens het transport van een dierenpark in Nederland naar een park in Frankrijk gaat er van alles mis en slaat Smoske op de vlucht. Geleidelijk aan krijgt hij steeds meer achtervolgers, ook die het slecht met hem voor hebben. De auteur weet op boeiende wijze het schrijnende lot van de neushoorns wereldwijd te verpakken in een meeslepend, informatief en komisch verhaal waarbij hij veelvuldig gebruikmaakt van de kennis die hij opdeed tijdens zijn werk op de ANWB Alarmcentrale. Het optreden van bekende figuren als Zidane en Peter R. de Vries, het feit dat Smoske echt bestaat en het gebruik van het typische ANWB-jargon geven het boek iets van een spannende documentaire. De verteltrant is bijzonder: elk personage, inclusief Smoske, is verteller en vertelt de gebeurtenissen van dat moment in zijn eigen tempo, waardoor een niet-lineair verhaal ontstaat. De bijbehorende website www.smoske.eu geeft veel achtergrondinformatie. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082202304 | 203 pagina's

Titel Smoske, de neushoorn die er geen zin in had
Auteur Michiel Kamphuis
Secundaire auteur Sandra Di Bartolo
Type materiaal Boek
Uitgave [Gorinchem] : Kampi 77, [2014]
Overige gegevens 203 pagina's - 21 cm
ISBN 9789082202304
PPN 375260897
Genre dierenleven
Thematrefwoord Neushoorns
Taal Nederlands