Het boek van de grote filosofische tegenstellingen
Boek

Het boek van de grote filosofische tegenstellingen (cop. 2008)/ tekst Oscar Brenifier, ill. Jacques Després ; [vert. uit het Frans: Minke Tromp]

Filosofisch fotoboek over tegenstellingen en hoe deze de mens in staat stellen om te denken.Zonder tegenstellingen kun je niet denken. Dit fotoboek met computeranimaties in kleur vertelt daarover en laat enkele tegenstellingen als eindig en oneindig en ik en ander zien. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Tegenstellingen hebben we nodig om te kunnen reflecteren, want zonder tegenstellingen kunnen we niet denken. Deze filosofische stelling ligt ten grondslag aan dit bijzonder uitgevoerde boek waarin twaalf paar tegenstellingen worden aangekaart zoals bijvoorbeeld één- en meervoudig, eindig en oneindig, vrijheid en noodzaak. Met de computer vormgegeven cartoonachtige, driedimensionaal weergegeven poppetjes met grote hoofden staan in verschillende, opvallend kleurig gefotografeerde samenstellingen en omstandigheden centraal, met daarbij de tegenstelling plus een summiere omschrijving. Daarna wordt een vraag gesteld rondom de tegenstellingen, waarna de tegenstelling in een breder perspectief wordt gezet. Doel van het boek is om over de tegenstellingen na te denken en met elkaar te praten. Dat kan met kinderen (onder leiding van volwassenen), maar ook door volwassenen zelf. Het taalgebruik is niet gemakkelijk, maar de uitvoering wonderschoon. Een uniek boek voor een beperkte doelgroep over een onderwerp dat wint aan actualiteit, maar waar nog weinig over verschenen is. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838364

Titel Het boek van de grote filosofische tegenstellingen
Auteur Oscar Brenifier
Secundaire auteur Jacques Després ; Minke Tromp
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 75 p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Le livre des grands contraires philosophiques. - Paris : Nathan, cop. 2007
ISBN 9789054838364
PPN 315328258
Rubriekscode 110
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie