Het Verhaal van Arnhem

Rozet-Erfgoedcentrum

Het Erfgoedcentrum vertelt u het Verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Dit krijgt verdieping door een unieke collectie boeken, tijdschriften en kranten over Gelderland, waarin u zelf op zoek kunt gaan naar bronnenmateriaal en verdere informatie. Wij helpen u graag bij het vinden van antwoorden op uw vragen en bij uw onderzoek.

Het Arnhemse verhaal beleeft u vanaf het panoramaterras met een prachtig uitzicht over Arnhem, via de trappen van de Binnenstraat met de ruim 200 kaders als publieke etalage, tot in het Erfgoedcentrum op de -1 verdieping met aansluiting op de Historische Kelders. Het Erfgoedcentrum is een samenwerking tussen het Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek. Het Erfgoedcentrum is gratis toegankelijk.

ArcheoHotspot
De ArcheoHotspot Arnhem is gevestigd in het Erfgoedcentrum. Het is een plaats waar archeologie in Arnhem en archeologie uitgevoerd door verschillende instanties centraal staat. Het moet een bindende factor zijn voor de lokale archeologie, collectief enthousiasme uitstralen, informatie delen met de maatschappij en een sfeer creëren waarbij de bezoeker/deelnemer het gevoel heeft: ‘Dit is van óns’. In de ArcheoHotspot Arnhem zijn door de inzet van een mix van vrijwilligers (AWN afdeling 17), medewerkers (Erfgoedcentrum Rozet), medewerkers van archeologische diensten (Archeologie Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland) altijd archeologen aanwezig en werkzaam.

>> Bekijk ons educatief aanbod 
>> Blijf op de hoogte van onze nieuwtjes via facebook.com/erfgoedcentrumrozet
>> Zondagmiddagprogramma Erfgoedcentrum | elke zondag gratis activiteit