Berend Bartje

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Berend Bartje. Hij creëerde een virtueel wezen en bood hem onderdak in een simulatiewereld op zijn eigen computer.

The Fault

Kunstenaar Berend Bartje creëerde een virtueel wezen en bood hem onderdak in een simulatiewereld op zijn computer. Hij gaf het wezen een eigen bureautje, een muis, een toetsenbord en twee armen… 

Vervolgens gaf hij het wezen de volledige controle over zijn computer. Het resultaat is telkens weer anders en vrijwel altijd destructief. 

Op het grote scherm is het virtuele wezen te zien.  Alle bewegingen die hij met de muis maakt en knoppen die hij op het toetsenbord indrukt worden doorgegeven aan de computer waar hij op gesimuleerd wordt.  Op de monitor op het bureau is zichtbaar wat het wezen op dit moment op de computer aan het doen is. 

Het wezen doet wat het wil: óf hij zet zijn eigen simulatiewereld uit, óf hij maakt het volledig kapot. Mochten beide schermen zwart zijn, dan wordt het werk gereset.  

 

Terug naar Eureka.

The Fault