Stempel LR

Arnhem barst van innovatieve bedrijvigheid en creatief talent. Daarom staat Rozet vanaf 10 september in het teken van innovatie. Van nieuwe mogelijkheden, innovatieve materialen en duurzame ontwikkelingen. Het thema bestaat uit een tentoonstelling en een activiteitenprogramma en wordt afgesloten met de expositie Oddstream in de historische kelders. 


Tentoonstelling

In de tentoonstelling tonen diverse kunstenaars en ontwerpers hun innovatieve producten, ontwerpen en ideeën. Je vindt hun werken in de hal en in de kaders van de binnenstraat van Rozet. 


Erik Stehman - te zien vanaf 20 september

Erik Stehmann is met zijn studio gevestigd in Arnhem. Sinds zijn afstuderen in 2009 aan de ArtEZ, onderzoekt Erik dagelijks zijn snel veranderende fascinaties. Hij is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen van basistechnieken en materialen. Dit onderzoek leidt tot nieuwe producten. "Ik zie een ontwerp als speelgoed voor volwassenen, omdat speelgoed leuk is." 
Studio Erik Stehmann werd bekend door zijn DOG Scratchpost for Cats, een krabpaal in de vorm van een hond die hij ontwikkelde voor zijn eigen kat en uiteindelijk een wereldwijd succes bleek te zijn. 

Erik 2


Studio Mieke Lucia - te zien vanaf 20 september

Met een sterke liefde voor kleur en textiel verkent Studio Mieke Lucia het gebied van design met een focus op akoestische oplossingen. Mieke Lucia maakt geluidsabsorberende interieurobjecten die ontworpen zijn als aanvulling op onze omgeving. Voeg wat zachtheid toe aan je werk- en leefruimte! 
Mieke werkt met verschillende innovatieve en technische materialen zoals Colback® en polyesterwol. Natuurlijke materialen zoals schapenwol, vilt en gerecycled denim worden ook veel gebruikt in haar producten. De de materiaalvondsten zijn te zien in de ontwerpen die een aangename leefomgeving bieden.

Mieke van den Hout GrowingTextiles kleinecampusLR 


Max Dijkstra - te zien vanaf 10 september

Max heeft twee objecten ontworpen die een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Het ‘Fishhotel’ en de ‘Coral Mandela’. Beide projecten zijn erop gericht om de veranderende wereld die door de mens steeds meer lijdt te beschermen. Het ‘Fishhotel’ is gericht op de wedergeboorte van oude vismigratieroutes die door menselijke tussenkomst zijn verstoord. De ‘Coral Mandela’ is een mogelijke oplossing voor het zogenaamde ‘bleaching events’. Koraal sterft door vervuiling en opwarming van het water. Door dit ontwerp wordt koraal beschermt.

Fotos samen


Jeroen van Loon - te zien vanaf 2 oktober
Hoe zou het internet er uitzien als alle data tijdelijk zou zijn? 'An internet' toont een visie van een toekomstig internet met een radicaal nieuw type data: rook.

an internet


Activiteiten

Jeugdactiviteit: het 3D-vishotel

In de hal van Rozet staat het Fishhotel van Max Dijkstra. Op basis van dit ontwerp maken kinderen hun eigen 3D-vishotel voor de vissen in de Sint Jansbeek.

Wanneer: Woensdag 12 en 19 september

Tijdstip:14.00-16.00 uur
Locatie: Rozet
Kosten: gratis


Jeugdactiviteit: muzikale vriendschapstaal

Ontdek hoe je met grafietstiften op metalen platen kan tekenen én dat om kan zetten in geluid. Ontwikkel samen met je vrienden een eigen vriendschapstaal. 

Waneer: zaterdag 22 september

Tijdstip: 13.00-14.00, 14.00-15.00 & 15.00-16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Rozet
Kosten: gratis


Lezing: Het goede leven, Annegreet van Bergen

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zagen het licht. Het goede leven laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met de bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht ongekende landen en volkeren de huiskamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken. In Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.
Annegreet van Bergen laat met observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.

Wanneer: Zondag 23 september

Tijdstip: 15.00-16.30 uur
Locatie: Rozet
Kosten: € 7,50 (bestel hier uw kaartje)


The economic board

Ga mee op reis door de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen met een zes minuten durende VRexperience.Duizenden Gelderlanders reageerden al enthousiast op de virtualreality-film. Zo kan je letterlijk in een lab op de Novio Tech Campus kijken, een kas van NEXTgarden verkennen en over het Industriepark Kleefse Waard vliegen. Dat wil je toch niet missen?!

Wanneer: Woensdag 26 en donderdag 27 september 
Tijdstip: 9.00-19.00 uur
Locatie: Rozet (hal) 
Kosten: gratis


Onderwijsdag in Rozet

Het zogenaamde ‘maakonderwijs’ biedt een mooi aanknopingspunt voor vraagstukken die door de snelle technologische ontwikkeling op ons afkomt. Kinderen bedenken en ontwerpen oplossingen om tot innovaties en uitvindingen te komen die vormgeven aan een duurzame toekomst.

Wanneer: Vrijdag 5 oktober

Voor: leerlingen bovenbouw primair onderwijs