Nieuws

Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

25 juli 2022

Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

Tot 5 september te zien in Rozet Centrum: de tentoonstelling Kosechá Kòrsou van ontwerper en kunstenaar David Paulus.

VerhalenVangers On Tour

13 juli 2022

VerhalenVangers On Tour

Wij komen naar je toe deze zomer. De VerhalenVangers on tour reizen met de biebbus door de Arnhemse wijken en we komen niet alleen. Samen met veel vaste gezichten uit Rozet komen we toffe dingen met jullie doen. Wat dat lees je hieronder!

Keti Koti 2022

01 juni 2022

Keti Koti 2022

Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Kom naar de Boekstartdag!

01 juni 2022

Kom naar de Boekstartdag!

Zaterdag 11 juni is het BoekStartdag! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom.

Koffers gezocht

21 mei 2022

Koffers gezocht

Koffers vertellen verhalen. Over hun eigenaar of de reizen die ermee zijn gemaakt. Het zijn persoonlijke objecten, soms met emotionele waarde. FENIX, museum in oprichting in Rotterdam, is op zoek naar zulke koffers.

Eindelijk: de Kunstmarkt!

15 mei 2022

Eindelijk: de Kunstmarkt!

Rozet Cultuur 55Plus heeft wat geduld moeten hebben, maar op 15 mei is het dan zover: de Kunstmarkt! Deze derde editie zou na twee jaar stilte al in november van het vorige jaar plaatsvinden, maar door wederom aangescherpte coronamaatregelen werd er gekozen voor uitstel. Gelukkig werd dat geen afstel!

Vier het Suikerfeest Muzikaal

04 mei 2022

Vier het Suikerfeest Muzikaal

Aankomende zaterdag 7 mei, onder de koepel van winkelcentrum Presikhaaf tussen 12:00 – 13:00 uur, organiseren samenwerkende partners 'Vier het Suikerfeest Muzikaal' – een verzoenende, verbindende en muzikale ontmoeting.

Logo Samen voor Taal

29 april 2022

Logo Samen voor Taal

Een groot aantal organisaties in Arnhem streeft ieder op eigen wijze naar een taalrijke thuisomgeving voor alle Arnhemse kinderen. Hierbij zoeken de organisaties de samenwerking met ouders en met elkaar. Om dit gezamenlijke streven onder de noemer ‘Samen voor Taal’ nog beter zichtbaar te maken, is er nu een logo ontwikkeld.

Binnenkort in première: ‘Ik ben toch geen autist!’

18 april 2022

Binnenkort in première: ‘Ik ben toch geen autist!’

Op dinsdag 7 juni kan publiek in Rozet Arnhem voor het eerst de shortdocu van Verhalen bij de Buren ‘Ik ben toch geen autist!’ zien. De documovie wordt samen met jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar gemaakt, die zelf binnen het autisme spectrum vallen; alle inhoud komt van hen. Zij maken óók animaties, geven interviews, dragen bij aan de muziek, en monteren. Zelfs de regisseur/productieleiding valt binnen het autisme spectrum. Allen willen graag de diversiteit van autisme laten zien: ‘Wij zijn niet anders, wij ervaren anders’.

Jong lokaal talent op de planken tijdens zesde editie Rozessie

16 april 2022

Jong lokaal talent op de planken tijdens zesde editie Rozessie

Op donderdag 21 april vindt de zesde editie plaats van Rozessie, de vrijplaats voor jonge makers. De 3e verdieping van Rozet Arnhem verandert deze avond in een grote huiskamer, mét een podium. Hier krijgen jonge performers uit Arnhem en omgeving de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

Rozet en Introdans, partners in cultuurparticipatie

15 april 2022

Rozet en Introdans, partners in cultuurparticipatie

In het najaar van 2022 sloten een aantal culturele, maatschappelijke en zorgpartners een convenant Arnhem Cultuurparticipatie 55Plus. Daarbij spraken zij af in de komende twee jaren samen te werken om middels kunst en cultuur een bijdrage te leveren aan het geluk, de gezondheid, de ontmoetingen met elkaar en met andere generaties, om daarmee bij te dragen aan de maatschappelijke betrokkenheid van ouderen in Arnhem. Ook Introdans heeft zich inmiddels aangesloten.

Ervaar het openbaar vervoer!

06 april 2022

Ervaar het openbaar vervoer!

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een OV-inloopspreekuur en een proefreis in Arnhem.