Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
14 december 2023

Arnhemse Held Rocco Ostermann geeft stem aan De Niemanders

Arnhemse Held Rocco Ostermann geeft stem aan De Niemanders
Klik op de foto voor een vergroting

“Om als Achterhoeker zo carriere te maken in Arnhem… ik voel me ijzersterk!”

Rocco Ostermann werd net als de andere twee runner-ups voor de titel Arnhemse Held in Rozet vergezeld door zijn eigen clubje familie en aanhangers. “Er zijn zoveel helden in deze stad.” Hij deelde de eer al bij voorbaat met Henk Stinissen en Awaz Ali, beiden genomineerd voor hun actieve bijdrage aan de Arnhemse gemeenschap. Awaz Ali als tolk voor migranten en actievoerder tegen huiselijk geweld, ‘ome Henk’ als behulpzame vrijwilliger bij het aanloophuis Zij=Wij in Het Broek.

Ook tijdens de prijsuitreiking toonde Rocco dat humor voor hem een serieuze zaak is. “Batman, Spiderman, Superman, Ostermann: it was meant to be.” Een rocker met een ijzersterke reputatie op de buhne, maar ook een vanzelfsprekende vertolker van Johnny Cash. Samen met songschrijver Wout Kemkes heeft Ostermann de ervaringen van menig gedetineerde op muziek gezet, om die vervolgens als De Niemanders in een podcast en op uiteenlopende podia opnieuw te vertellen. Het duo herhaalde deze aanpak met vluchtelingen, een andere groep uit Niemandsland.

De uitreiking van Arnhemse Held op woensdagavond 13 december vond plaats exact tien jaar nadat prinses Beatrix het gebouw aan de Kortestraat in Arnhem officieel opende.

Deel dit item