16 maart 2023

Boekentips van de Arnhemse Kinderboekenwinkel

Boekentips van de Arnhemse Kinderboekenwinkel
Klik op de foto voor een vergroting

Ilse en Monica van de Arnhemse Kinderboekenwinkel tippen je over de boeken die niet op jouw locatie mogen ontbreken! 

Zoek je mee op de boerderij?
Axel Scheffler, Gottmer, vanaf circa twee jaar

Op de boerderij gebeurt er elke dag van alles. Het erf en de wei staan vol leuke dieren en spullen om te ontdekken. Spelenderwijs leren peuters herkennen en benoemen, zodat ze hun woordenschat vergroten. Elke bladzijde is gemarkeerd met een tabje dat aangeeft wat er allemaal te vinden is op de grote pagina’s. Bovendien zie je de dag verstrijken terwijl je bladert, en eindigt het boek na een drukke dag in een knusse stal.


Klipperdeklop
Nicola Smee, Gottmer, vanaf circa anderhalf jaar

Wie gaat er mee een ritje maken op de rug van meneer Paard? Poes wil mee, Hond wil mee, Big wil mee, en Eend wil ook wel mee. En ze willen ook nog eens allemaal snel, heel snel en nog sneller! Een klassiek kartonboekje met een verhaal vol herhalingen. Doe samen de geluiden van de dieren na, dan wordt het voorlezen nóg leuker!

Dat is MIJN bloem!
Alice Hemming en Nicola Slater, Veltman, vanaf circa vier jaar

Het is lente en Eekhoorn ziet een prachtige bloem. Hij besluit dat het ZIJN bloem is, die voor altijd zo mooi moet blijven als-ie nu is. Dus gaat Eekhoorn de bloem beschermen, zodat er helemaal niets mee kan gebeuren. Maar of dat nu zo’n goed idee is?
Een nieuw en prachtig prentenboek over bloemen en over dat je soms beter iets kunt delen met anderen om er zo nog meer plezier van te hebben.

Deel dit item