29 maart 2023

De 12e Kunst & Cultuurroute komt er aan!

De 12e Kunst & Cultuurroute komt er aan!
Klik op de foto voor een vergroting

Op zaterdag 15 april komt er tijdens de opening van de opgeknapte Passerelle bij winkelcentrum Kronenburg, een nieuwe Kunst & Cultuurroute van de drukker. Stichting Kunst in de publieke ruimte Arnhem realiseert al jaren publicaties met kilometerlange routes door de wijken van Arnhem om te lopen of te fietsen en er bijzondere locaties en kunst te ontdekken.

Samensteller Theo Brink (maakte er eerder totaal al 11!) verzorgt alle teksten en het fotowerk, maar vindt het wel belangrijk dat bewoners van de betreffende wijk participeren door middel van controles op juistheid.  ‘Kunst verbroedert en hopelijk gaan mensen de straat op’ – aldus Theo.

Samenwerking met Rozet

De stichting en Rozet werken hier voor de zevende keer samen; Rozet verzorgt de vormgeving en het drukwerk, waardoor er een herkenbare serie boekjes ontstaat. De stichting wil van elke Arnhemse wijk een kunst- en cultuurroute maken. Er bestaan al routes van de o.a. Burgemeesterswijk, Hoogkamp & Transvaalbuurt, van Elderveld & Schuytgraaf, de 10e was Rijkerswoerd (met 33 objecten) die medio 2022 gereed is gekomen en de laatste, de 11e dus, was Arnhem-West  (met 87 objecten) die in december j.l. officieel door wijkwethouder Marco van der Wel werd gelanceerd.

Opgeknapte Passerelle en Kunst & Cultuurroute

Binnenkort wordt de 12e route door Vredenburg/Kronenburg gelanceerd met publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten. Op 15 april wordt in aanwezigheid van wethouder Cathelijne Bouwkamp de opgeknapte Passerelle Kronenburg (het voetgangersviaduct tussen het winkelcentrum, het busstation en de wijk Vredenburg) geopend én neemt zij de eerste route in ontvangst. Daarna wordt het boekje gratis via een paar vaste punten in de wijk en daarbuiten verspreid: zoals Rozet Kronenburg – Kronenburggalerij 7, De Fontein – Croydonplein 388, Bakkerij Broodnodig – Groningensingel 955 én in Rozet centrum – Kortestraat 16.

Het officiële openingsmoment start om 11:00. Daarna is er tijd voor een hapje en een drankje en zal er live muziek te horen zijn. Voor meer informatie over het werk van de stichting, kijk op hun website. Daar zijn alle routes in de 12 Arnhemse gebieden ook nog eens als PDF te downloaden.

Deel dit item