Vijf Digitale scheurkalenders

Haal kunst je klas in met de Digitale Scheurkalender. De kalender is speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord als een leuke, vlotte en laagdrempelige kennismaking met kunst, cultuur en erfgoed. De app is een korte cultuursnack, die je op elk moment van de dag in kan zetten in de klas, ook los van een kunstproject of gepland museumbezoek.

Het Kröller-Müller Museum bedacht het concept voor deze kalender. De tool is zo opgezet dat andere organisaties ook een Digitale Scheurkalender kunnen ontwikkelen, in overleg met het museum. Zo heeft Rozet een aantal scheurkalenders kunnen ontwikkelen speciaal voor de Arnhemse situatie.

Vijf Digitale scheurkalenders

Blik op Arnhem

Op verschillende plekken in Arnhem is in de openbare ruimte en instellingen kunst te zien. In de  scheurkalender Blik op Arnhem lichten we wat Arnhemse kunstwerken uit.

Log in met wachtwoord: blikoparnhem

Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem heeft in de stad zijn sporen achtergelaten. Op de speciale kalender van Rozet vind je verhalen en lesactiviteiten over de slag, de evacuatie en opbouw van een verwoeste stad. Met onder andere informatieve films over de Wederopbouw; Operatie Market Garden en Communicatie.

Log in met wachtwoord: slagomarnhem

Adopteer een tijdvak

Geschiedenis is overal, ook in Arnhem. Ontdek met je klas van de bovenbouw wat er tijdens de landelijke tijdvakken in Arnhem gebeurde en zelfs meer!

Log in met wachtwoord: ErfgoedcentrumRozet

Boeken en toen…

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek in 2020 met het thema En toen, ontwikkelden zes musea uit de omgeving van Arnhem, waaronder Museum Arnhem en Erfgoedcentrum Rozet, een Digitale Scheurkalender voor in de klas. Acht boeken krijgen een extra podium, met koppelingen naar de collectie en verhalen van de deelnemende musea.

Log in met wachtwoord: boek

Schatten in de klas

Haal kunst je klas. Deze Digitale Scheurkalender heeft het Kröller-Müller Museum ontwikkeld. Je vindt hier informatie en lesactiviteiten over bekende kunstwerken uit de Nederlandse collectie.

De nationale kalender Schatten in de klas kun je zó, zonder wachtwoord, gebruiken in de klas.