Educatief materiaal

Rozet heeft onderstaand educatief materiaal voor in de klas gemaakt. Wil je in samenwerking met Rozet nieuw educatief materiaal ontwikkelen? Neem dan contact op met ons via onderwijs@rozet.nl.

Keti Koti Junior Arnhem

Keti Koti betekent ‘Verbroken ketenen’. Zo heet ook de viering op 1 juli waarop in Nederland elk jaar de afschaffing van de slavernij herdacht en de vrijheid gevierd wordt. We nodigen alle leerkrachten in de maand juni uit hierbij stil te staan met behulp van ons educatief pakket:

Dansdocente Diana Vieira Alves van Introdans kan op 1 juli workshops in de klas geven. Wil je dat? Email dan naar annemieke.vervoort@introdans.nl

Keti Koti Junior Arnhem

Kunst en rekenen

Scholen hebben met kunstenaars/aanbieders lesmateriaal voor rekenen in combinatie met de kunstvakken gemaakt en geïntegreerd in hun onderwijs.

De Kunst van Meten – Vakoverstijgende lessen rekenen en kunst
Denk jij ook weleens: meten en wegen moet je in de groepen 3 en 4 toch vooral zelf doen en onderzoeken: Hoeveel gewicht houdt een meter tape? Hoe meet ik de weg naar school met een wollen sjaal? Hoeveel oppervlak heeft een trui?

Met ‘De kunst van meten’ leren de leerlingen meten en rekenen met werkvormen uit de kunstvakken. Ze onderzoeken de eenheden en maten van tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud en gewicht. Ze spelen met ruimtelijke figuren, patronen en spiegelingen en maken zo kennis met meetkundige begrippen. Leerkrachten van basisschool De Gazelle hebben samen met kunstenaar Krista Burger het lesmateriaal ontworpen en voeren deze al 3 jaar zelfstandig uit. Rozet Onderwijs heeft het materiaal geredigeerd voor alle scholen. Wil je de publicatie inzien en gebruiken? Bekijk hier de pdf

Breekdans – Automatiseren met dans
De tien Breek-dansen, korte werkvormen uit het kunstvak dans, zijn bedoeld om de leerlingen van groepen 3, 4 en 5 actief en kunstzinnig de tafels van vermenigvuldiging te oefenen. Basisschool Heijendaal en kunstvakdocente Simone Kuijpers hebben deze samen ontwikkeld. De Breekdansen worden nu getest door leerkrachten van IKC de Klimboom.