Keti Koti

Elk jaar herdenken en vieren we op 30 juni en 1 juli de slavernij en de afschaffing daarvan op Keti Koti, het verbreken van de ketenen! Met je leerlingen kun je in en buiten de klas aandacht besteden aan deze belangrijke geschiedenis. Rozet heeft met het Comité 30 juni/ 1 juli een programma samengesteld. Een programma vol lesactiviteiten waarin erfgoed met taal en dans is verbonden.

Keti Koti

Programma Keti Koti Junior Arnhem

Voorstelling ANNA

De aftrap is dit jaar op 26 mei met de voorstelling ANNA van stichting van Reframing HERstory Art Foundation. Farida Nabibaks is de choreograaf van de voorstelling, ze vertelt je meer over de voorstelling in dit interview op onze website. Je kunt daarnaast ook een workshop boeken, deze is geschikt voor de bovenbouw. 

Gastdocenten op school

Ook zijn er gastdocenten die graag naar jouw school komen om een aantal lesactiviteiten te begeleiden. Ze komen twee keer anderhalf uur in de klas en putten hierbij uit het educatieve pakket Keti Koti Arnhem Junior. De lessen zijn geschikt voor groep 5 t/m 8. We zijn hiervoor nog op zoek naar pilotscholen! Voor de eerste tien klassen is dat gratis.

Wil je hiervoor jouw school aanmelden? Dan kan dat bij Anneke Ingwersen  

Angelo’s Vlog

Het vlog van Angelo vertelt jou en je leerlingen meer over Quaco, een jongetje dat op Kasteel Rosendael woonde. Zijn verhaal is de inspiratiebron voor een stripboek van Ineke Mok en striptekenaar Erik Heuvel. Lessuggesties bij dit boek vind je in de PowerPoint presentatie bij Keti Koti Junior Arnhem.

Keti Koti Junior Arnhem educatief pakket

Er is een educatief pakket beschikbaar vol met activiteiten en suggesties:

Gratis workshop Introdans

Ook kunnen jouw leerlingen een gratis workshop van Introdans volgen! Je kunt als aanvulling op de digitale lesbrief Keti Koti van Rozet een Introdansdocent op je school uitnodigen op 26, 27 en 29 juni. De workshops zijn geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 8. Meer lezen of aanmelden? Alle praktische details over de dansworkshop staan hier op rijtje.