PR8 & KR8ig: gezonde portie cultuur voor je school

Alle kinderen verdienen een gezonde portie cultuur! Met het PR8cultuurprogramma maken ze kennis met de acht grote Arnhemse culturele organisaties. Al 54 basisscholen doen mee aan dit unieke cultuureducatieproject. Doe ook mee! KR8igvervolgprogramma is het vervolg op het PR8cultuurprogramma. De kinderen krijgen een verdieping en vullen hun kennismaking verder aan.

PR8cultuurprogramma

Elk jaar bezoeken meer dan 12.000 leerlingen één van de cultuuraanbieders: Introdans, Kröller-Müller Museum, Focus Filmtheater, theatergroep Kwatta, Museum Arnhem, Nederlands Openluchtmuseum, Het Gelders Orkest en Rozet.

Iedere leerling maakt op deze manier kennis met alle grote Arnhemse culturele instellingen. Het programma ligt per school voor acht jaar vast, waardoor deze activiteiten een vast onderdeel van het schoolcurriculum vormen.

PR8cultuurprogramma

Extra kracht: KR8igvervolgprogramma

Wil je je leerlingen extra cultuurkracht meegeven? Dan kun je kiezen uit de aanvullende en verdiepende activiteiten van het KR8igvervolgprogramma. Voor bijna alle PR8-bezoeken kun je kiezen uit een verdiepend aanbod in de disciplines beeldend, dans, theater, muziek of digitale media.

Ook als je niet meedoet aan het PR8cultuurprogramma, kun je inkopen uit dit aanbod. Zo verdiep je actief cultuureducatie op je school door samen te werken met kunstaanbieders uit de directe omgeving van je school.

Extra kracht: KR8igvervolgprogramma

Gebruik de matchingsregeling en ontvang 59% terug van de kosten!

Goed om te weten: het KR8ig-aanbod valt ook onder de matchingsregeling.

Doe mee aan het PR8cultuurprogramma, dan ontvang je 59% terug. Doe je niet mee, dan ontvang je 50% van de factuur.

Net als de kosten voor andere activiteiten op het gebied van cultuureducatie, declareer je de kosten van het KR8igvervolgprogramma via het declaratieformulier.

Gebruik de matchingsregeling en ontvang 59% terug van de kosten!