Regelingen & fondsen

Wil je taal, kunst en erfgoed beter in het curriculum van je school verankeren? Dat kan heel gemakkelijk! Via onderstaande subsidieregelingen en fondsen kun je een tegemoetkoming in de kosten van activiteiten, opleidingen en projecten aanvragen. Sommige regelingen lopen via Rozet, sommige moet je zelf extern aanvragen. Kom je er niet uit? Bel of mail ons gerust! Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen.

Regelingen & fondsen

Cultuuractiviteiten

Arnhems budget voor cultuureducatie op de basisschool

Rozet werkt samen met Arnhemse basisscholen aan structureel cultuuronderwijs voor de jonge Arnhemmers. We organiseren samen taal-, kunst- en erfgoedactiviteiten op maat. Een Rozet adviseur helpt de school om de juiste kunstenaar te vinden of het best passende cultuurproject samen te stellen, specifiek toegepast op de wensen en behoeften van de betreffende school. Ook geven onze adviseurs de Arnhemse scholen alle informatie over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie. Zo blijft een school up-to-date.

Lumpsum
Uiteraard is voor structurele cultuureducatie op school budget nodig. Vanuit het ministerie van OCW ontvangt een school een som geld, de zogeheten lumpsum. Dit bedrag van €16,86 per leerling is bestemd voor cultuureducatie, waaronder museumbezoek en materialen.

Cultuurg€ld
Ook stelt de gemeente Arnhem budget beschikbaar. In het convenant Cultuureducatie is vastgelegd dat alle Arnhemse basisscholen uit de lumpsum minimaal €11,50 per leerling aan cultuureducatie besteden. Als scholen dit uitgeven krijgen ze van de gemeente Arnhem €11,50 per leerling erbij. Extra Cultuurg€ld PO Arnhem dus!

Declaratie
Alle culturele activiteiten die een school inkoopt, kunnen via een eenvoudig formulier worden gedeclareerd bij Rozet. De school krijgt dan 50% van de kosten terug. Bij activiteiten van het PR8cultuurprogramma krijg de school zelfs 59% terug!

Meer informatie?

Neem contact op met:
Carla Witjes
Tel. 026-3543100
Stuur een e-mail

Kids Groepsticket (voor openbaar vervoer)

Op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur kunnen alle basisscholen in Arnhem tegen een gereduceerd tarief reizen van school naar musea en theaters in Arnhem met het Kids Groepsticket.

Het Kids Groepsticket kost €22,- en is geldig voor maximaal 15 leerlingen en 3 volwassenen. Bestaat de klas uit meer dan 15 leerlingen, bestel dan 2 kaarten.

Meer informatie?