Voor- en vroegschoolse educatie

Met voor- en vroegschoolse educatie maken peuters een goede start in het basisonderwijs. Rozet draagt hieraan bij met taal, kunst en erfgoed. We werken graag samen met ouders en pedagogische medewerkers in de kinderopvang (0 tot 4 jaar) om ontwikkeling in taal te stimuleren en achterstanden te voorkomen.

Opgroeien met taal

Taalrijk opgroeien begint meteen, vanaf de geboorte. Thuis en op de kinder– en peuteropvang. Door met ze te kletsen en ze voor te lezen. Voorschoolse taalprogramma’s van Rozet zoals Boekstart in de kinderopvang, zijn erop gericht kinderen al op jonge leeftijd met taal en boeken in aanraking te brengen. Voor deze jonge kinderen maken kunstzinnige werkvormen het leren van de taal speels en zintuiglijk.

Uitgelicht

Samen Voor Taal

Samen Voor Taal

Boekstart in de kinderopvang

Boekstart in de kinderopvang

Waarom voorlezen goed is

Waarom voorlezen goed is

Nieuws | Voor- en vroegschoolse educatie

Babybrein

13 september 2022

Babybrein

Op 29 juni hebben we in Rozet met een miniconferentie afscheid genomen van Rozet collega's Joke en Petra. Ze waren ontzettend blij met alle mooie cadeaus en lieve woorden. Tijdens deze bijeenkomst gaf professor Sabine Hunnius een presentatie over het babybrein. Hier zagen we hoe het brein van een baby functioneert en hoe slim een baby eigenlijk is.

13 september 2022

Boekentips Voor- en vroegschoolse educatie

Op 5 oktober start de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Gi-ga-groen! We hebben een aantal boeken op een rijtje gezet, die te maken hebben met dit thema en die leuk zijn om in te zetten op je groep.