Samen voor taal

Rozet werkt voor en samen met de professionals van kinderdagverblijven, peuteropvang, scholen en andere partners in de stad aan de taalrijke thuisomgeving. De organisaties zoeken de samenwerking met ouders en met elkaar. Uitgangspunt is dat kinderen die in een taalarme omgeving opgroeien extra ondersteuning krijgen op hun (voor)school én thuis. Een goede samenwerking met ouders is daarbij essentieel.

Samen voor taal

Netwerk

De Arnhemse partijen hebben de krachten gebundeld in het netwerk Samen voor Taal. Het netwerk deelt kennis en informatie met professionals over de manieren waarop ze ouders het beste kunnen ondersteunen. Deze afbeelding geeft een goed beeld van het netwerk in Arnhem. Samen voor Taal werkt met het programma Thuis in Taal dat in Rotterdam is ontwikkeld door Martine van der Pluijm.

Er is ook een Facebookpagina voor Samen voor Taal. Hierop vind je ook nieuwtjes, activiteiten, programma’s van alle partners rondom Samen voor Taal.

Conferentie Samen Thuis in Taal

Elk najaar organiseren de partners van 100% Geletterd en Samen voor Taal in Rozet de conferentie Samen Thuis in Taal. De conferentie is voor professionals in de kinder- en peuteropvang en de onderbouw van de basisschool. In 2022 was het thema van de conferentie: hoe werk je met ouders op een gelijkwaardige manier samen aan een taalrijke omgeving voor kinderen? Bekijk de aftermovie hiernaast voor een sfeerimpressie van de conferentie.

De volgende conferentie vindt plaats op woensdagmiddag 11 oktober 2023. De inschrijflink en het programma voor deze nieuwe editie volgen binnenkort via deze pagina!

Ouderbetrokkenheid in de praktijk

Efrat de Groot- Yadgar is ervaringsdeskundige én oprichter van Kenniscentrum Verteltassen. Laat je inspireren door haar persoonlijke verhaal, opgetekend in dit interview.

 Lees hier het interview met Efrat

Samenwerkingspartners

Stichting Pas

Stichting PAS stimuleert op verschillende manieren een taalrijke thuisomgeving door ouders te betrekken bij de (taal)ontwikkeling van hun kind.

Stichting Peutercentra Arnhem

SPA biedt, verspreid over de stad, educatief peuterspeelzaalwerk en op 3 plekken een BSO. Elk kind verdient de beste start. Ieder kind is bij ons welkom!

Rozet

Rozet werkt voor en samen met de professionals van kinderdagverblijven, peuteropvang, scholen en andere partners in de stad aan de taalrijke thuisomgeving.

Partou Kinderopvang

Partou Kinderopvang doet heel veel om een taalrijke thuissituatie te creëren.