Samen voor taal

Rozet werkt voor en samen met de professionals van kinderdagverblijven, peuteropvang, scholen en andere partners in de stad aan de taalrijke thuisomgeving. De organisaties zoeken de samenwerking met ouders en met elkaar. Uitgangspunt is dat kinderen die in een taalarme omgeving opgroeien extra ondersteuning krijgen op hun (voor)school én thuis. Een goede samenwerking met ouders is daarbij essentieel.

Samen voor taal

Netwerk

De Arnhemse partijen hebben de krachten gebundeld in het netwerk Samen voor Taal. Het netwerk deelt kennis en informatie met professionals over de manieren waarop ze ouders het beste kunnen ondersteunen. Deze afbeelding geeft een goed beeld van het netwerk in Arnhem. Samen voor Taal werkt met het programma Thuis in Taal dat in Rotterdam is ontwikkeld door Martine van der Pluijm.

Er is ook een Facebookpagina voor Samen voor Taal. Hierop vind je ook nieuwtjes, activiteiten, programma’s van alle partners rondom Samen voor Taal.

Conferentie Samen Thuis in Taal 2023

Elk najaar organiseren de partners van Samen voor Taal en 100% Geletterd in Rozet de conferentie ‘Samen Thuis in Taal’. De conferentie is voor professionals in de kinder- en peuteropvang, de onderbouw van de basisschool en het Arnhemse netwerk van professionals werkzaam voor deze doelgroep. Doel van de conferentie is vergroten van kansen voor kinderen door het samenwerken met ouders aan een taalrijke omgeving. Martine van der Pluijm van Thuis in taal was keynotespeaker.  Uit Brussel kwam een inspirerend verhaal over de daar ontwikkelde aanpak Open leesdeuren .
Deelnemers gingen met elkaar in gesprek bij de verschillende verdiepingssessies en wijksessies. Bekijk de aftermovie hiernaast voor een sfeerimpressie van de conferentie.

De volgende conferentie vindt plaats op woensdagmiddag 16 oktober 2024. Noteer dit vast in je agenda.

Ouderbetrokkenheid in de praktijk

Efrat de Groot- Yadgar is ervaringsdeskundige én oprichter van Kenniscentrum Verteltassen. Laat je inspireren door haar persoonlijke verhaal, opgetekend in dit interview.

 Lees hier het interview met Efrat

Samenwerkingspartners

Stichting Pas

Stichting PAS stimuleert op verschillende manieren een taalrijke thuisomgeving door ouders te betrekken bij de (taal)ontwikkeling van hun kind.

Stichting Peutercentra Arnhem

SPA biedt, verspreid over de stad, educatief peuterspeelzaalwerk en op 3 plekken een BSO. Elk kind verdient de beste start. Ieder kind is bij ons welkom!

Rozet

Rozet werkt voor en samen met de professionals van kinderdagverblijven, peuteropvang, scholen en andere partners in de stad aan de taalrijke thuisomgeving.

Partou Kinderopvang

Partou Kinderopvang doet heel veel om een taalrijke thuissituatie te creëren.