Arnhemse voorleeswedstrijd

Word jij de volgende Arnhemse voorleeskampioen? Het is zover, de jaarlijkse Arnhemse Voorleeswedstrijd komt er weer aan. Kinderen van groep 7 en 8 van de OAB-scholen strijden voor de titel ‘Arnhemse voorleeskampioen 2022’.

NIEUW!

inds dit jaar hebben wij iets nieuws: een kleinschalige wedstrijd voor groep 5 en 6. Door het organiseren van een kleinschalige wedstrijd binnen de school of in samenwerking met scholen uit de wijk (eventueel met onze hulp), hopen we deze leerlingen wat eerder kennis te laten maken met een voorleeswedstrijd. Wij denken dat dit de leerlingen enthousiasmeert mee te doen met de AVW.

De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor de leerlingen. Is het niet super tof als je je Arnhemse schoolkampioen mag noemen?!  En meedoen is leuk, het prikkelt je fantasie, je krijgt er meer zelfvertrouwen van, spreekbeurt geven wordt een heel stuk makkelijker en je gaat mooie nieuwe boeken ontdekken

VOORLEESWORKSHOP VOOR GROEP 5 EN 6, EN 7 EN 8 (vrijblijvend)

Wat houdt deze workshop in: wij sturen sowieso 5 leuke boeken naar de deelnemende school, ook voor de groepen 5 en 6 wanneer zij deelnemen aan de wedstrijden. Ze worden uiterlijk bezorgd in de maand december. Tijdens de voorleesworkshop (gratis 60 min) geven wij tips over het voorlezen en leggen uit waar juryleden naar kijken. Heb je interesse in de voorleesworkshop dan kun je dit aangeven in het formulier.

Ben je benieuwd naar wat je na de workshop geleerd hebt, lees het hier.

Wedstrijddeelname groepen 7 en 8

De Arnhemse Voorleeswedstrijd is de leukste en meest inspirerende wedstrijd. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes, de kwartfinale vindt op school plaats, de halve en finale buiten school. Wij hebben twee data per halve finale in Arnhem-zuid en -Noord om het zo toegankelijk mogelijk te maken.

Locatie, data, tijd van de halve finales:

  • Olympus College: op dinsdag 17 mei en/of donderdag 19 mei van 09.00 tot 10.30 uur
  • ’t Venster: op maandag 23 en/of dinsdag 24 mei van 10.00 tot 11.30 uur

De finale:

  • Donderdag 9 juni 2022 in het Posttheater

Inschrijven voor deelname (groepen 5 en 6, 7 en 8), meedoen aan de wedstrijd en de workshops doe je door het invullen van dit formulier: https://forms.gle/RBCqpfuDsS3kLtEC7

Nog niet geïnspireerd geraakt? Kijk dan naar onderstaande filmpjes😊

Arnhemse voorleeswedstrijd 2021

Kijk hier naar ons 20ste editie van de Arnhemse Voorleeswedstrijd 2021! Een feest om ernaar te kijken.