Dagje uit in Arnhem

Rozet is de leukste en meest complete start om te genieten van Arnhem. In het centrum van de stad en vlakbij het Centraal Station vind je alles bij elkaar: Spectaculair uitzicht, actuele en historische exposities, het erfgoedcentrum als schatkamer, 2 restaurants en een zonnig terras. Plus het feestgevoel als je - als kind of volwassene - van de enorm lange leuningen afroetsjt. De meeste activiteiten zijn nog gratis ook!

Rozet kun je niet missen! Must see, do & experience. Een culturele hotspot van 12.000m2 vol historie, expo’s en plezier in ’t hart van Arnhem.

Hoeveel tijd heb jij voor een dagje uit in Arnhem? Aan het eind van deze pagina vind je mooie tips voor Rozet in 15 minuten of een paar uur.

Rozet: Terras of grand café

Op het terras voor Rozet begint je dagje uit in Arnhem goed! Kies voor een heerlijke tosti, een kop muntthee of een complete maaltijd.

De trappen als verzamelplek

Binnen start je je dag in grand café Momento (begane grond) of met koffie / thee in Dichtbij (3e verdieping). De trappen van Rozet zijn de ultieme verzamelplek om af te spreken met je familie of groep.

Rozet: Terras of grand café

Must Do: Rozet geliefd bij kinderen

Kinderen zien in Rozet vooral de trap. Die rennen de enorme houten trap op, die door de architect ‘straat’ wordt genoemd. De trap is een maatje groter dan je gewend bent. Maar het is ook expositieruimte, gezellige ontmoetingsplek, studeerruimte en… glijbaan. FYI Voor volwassen bezoekers is dit net zo leuk!

Eenmaal weer beneden aangeland? Voor kinderen is het erfgoedcentrum in de kelders van Rozet heel leuk. Ze kunnen zelf op ontdekkingstocht door lades open te trekken. In no-time weten ze meer van Arnhem dan hun ouders! (Meer info over een bezoek met je (klein)kinderen)

Must Do: Rozet geliefd bij kinderen

Must Experience: Rozet erfgoedcentrum

Ben jij geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van Arnhem en Gelderland? Of ben je een amateurhistoricus? Bezoek Rozet en duik dan gelijk links van de entree Rozet erfgoedcentrum in.

Ontdek unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek. Denk hierbij aan historisch zilver en keramiek, informatie over grafheuvels, het poppenhuis van Lizzy Ansingh of een schatkamer vol eeuwenoude boeken.

Must Experience: Rozet erfgoedcentrum

Must See: prijswinnend, duurzaam gebouw Rozet

Rozet is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. Het hart van architectuur-liefhebbers gaat sneller kloppen bij dit prijswinnende, duurzame gebouw. In 2014 is het uitgeroepen tot het Beste gebouw van Nederland 2014 en de Heuvelink-prijs voor het beste Arnhemse gebouw.

Ook het interieur van Rozet werd dat jaar als beste bekroond met de ARC Interieur Award. Het ontwerp binnen is van architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx, Merk X.

Must See: prijswinnend, duurzaam gebouw Rozet

Niet te missen tips!

Hoeveel tijd heb je voor jouw bezoek aan Arnhem? We hebben de leukste tips voor een dagje uit in Arnhem voor je op een rij gezet. Van een kwartiertje tot een paar uur.

Alle tips voor een Arnhems dagje uit!