De Ernum Bingo

De Ernum Bingo is een groepsspel afgeleid van het bekende Bingo-spel. De gebruikelijke cijfers zijn daarbij vervangen door letters. Van links naar rechts vormen de rijtjes woorden uit de Nederlandse taal. De letters worden een voor een getrokken en een volle rij of een volle kaart is een prijs waard. De Bingo wordt gespeeld met ‘respek veur ut Ernums dialek’ .

De Ernum Bingo

Video

Laaggeletterdheid is al een tijdje in de aandacht van overheden en onderwijsinstellingen. De Provincie Gelderland maakt de opstart van de Ernum Bingo mogelijk. Via Rozet werden drie projecten opgezet om de NT1-doelgroep te benaderen, Ernum Bingo was er een van. Door de pandemie was er een pauze. In 2023 willen we een volgende tranche uitrollen: 10 keer bingo in de volkswijken om deze Arnhemse wijken te prikkelen de bingo verder in hun aanpak op te nemen. Bekijk hier vast de video die Rozet maakte, waarin de bedoeling er van uitgelegd wordt!

Onze partners

Onze partners

De Ernum Bingo is een onderdeel van de campagne Arnhem 100 % geletterd die wordt gevoed door Rozet, Taalhuis Arnhem, de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. Samen met de Stichting Lezen en Schrijven, de stichting ABC, Rijnstad, Bureau Praktische zaken, ROC Rijn IJssel en nog veel meer partijen en aanbieders wordt samengewerkt om (het leren van) lezen, schrijven, rekenen en digivaardigheden te bevorderen.

De professionele kant van de Ernum Bingo wordt verzorgd door NLTT (Nederlands Toegepast Theater). Wim Hilgeman, theatermaker, trainerr bij NLTT is daarbij de eerst aangewezen persoon. Zijn organisatie borgt het geheel, verzorgt ook de zakelijk kant van de Ernum Bingo en kan professionals en vrijwilligers inzetten die uitvoeringen ondersteunen.