Talentklas Jong beginnen met art & design

Zit je in de brugklas en wil je jouw creatieve talent verder ontwikkelen? Wil je meer weten over kunst? In de talentklas Art & Design krijg je verschillende vakken en leer je meer over hoe je een idee kunt vormgeven en uitwerken. De cursus is voor brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo en bestaat uit 10 lessen van 2 uur.

Talentklas Jong beginnen met art & design

Programma

Tijdens de talentklas ga je aan de slag met het ontwikkelen van jouw creatieve talent en leer je meer over taal, kunst en erfgoed. De lessen worden gegeven door jonge professionals uit het vakgebied.

Je leert wat het van je vraagt om eigenzinnig beeldend werk te maken of om producten te ontwerpen. Je oefent jouw tekenvaardigheid, je leert te werken met allerlei technieken (ook digitaal) en je leert jouw ideeën om te zetten naar een ontwerp. Het belangrijkste is dat je leert om jouw eigen talent beter te herkennen en om jouw enthousiasme voor het vakgebied om te zetten naar jouw persoonlijke beeldende ontwikkeling.

Je krijgt verschillende vakken aangeboden, waarin je diverse materialen en technieken ontdekt. Daarnaast leer je hoe je een idee kunt vormgeven en uitwerken.

De volgende vakken worden gegeven: tekenen, digitale technieken, grafisch ontwerpen, fashion design en product design (wijzigingen voorbehouden). De talentklas wordt afgesloten met een expositie, bedoeld voor onder meer docenten, ouders en medeleerlingen.

Na het volgen van deze talentklas vind je gemakkelijker de weg naar het aanbod van oriëntatiecursussen en vooropleidingen van het kunstvakonderwijs. En ben je beter voorbereid op een eventuele doorstroom naar het kunstonderwijs.

Programma

Nieuwsgierig?

Neem contact op met Nelleke Verweij, coördinator talentontwikkeling jongeren.

Nelleke Verweij

Nelleke Verweij

Coördinator talentontwikkeling