De Uitnacht in Rozet: kom je ook?

Vrijdag 27 januari is Uitnacht Arnhem! Rozet is ook dit jaar weer een van de locaties. Van 20.00-23.00 uur kun je bij ons genieten van muziek, theater, voordrachten en meer! Kom je ook?

De Uitnacht in Rozet: kom je ook?

Het programma

Tijdens de Uitnacht vind je in Rozet zeven podia. Hier kun je kijken, luisteren, dansen, verwonderen en ontdekken. Benieuwd? Het programma per podium vind je hieronder.

Hal (begane grond)

Delta Tune

Kunst & muziek

20.10 – 22.30 uur

Deltatune (Pierre
Estourgie) en Jeroen Glas tonen een audiovisuele installatie dat ontstaan is in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach. Het resultaat: glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek. Alle geluiden zijn zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Deze combinatie resulteert in subtiele en rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende sonische ervaring. De audiovisuele installatie wordt onregelmatig afgewisseld met live interventies, met een hoeveelheid aan zelfgemaakte mechanische instrumenten en glazen objecten van Frederik Rombach als sculpturale klank-objecten.
 

.

.

Erfgoedcentrum (-1)

Archeohotspot

Erfgoed

20.00 – 23.00 uur

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

RYM Arnhem

Muziek

20.30 – 20.35 uur
21.30 – 21.35 uur

Onder de noemer RYM treden vanavond vier leerlingen van Rijn IJssel voor je op. Ze stellen zich kort voor, waarna twee leerlingen je gaan verblijden met mooie muziek.

RYM Arnhem – Yara Beeks en San Jansen

Muziek

20.35 – 21.00 uur

Na het meedoen en winnen van verschillende talentenjachten bracht Yara in 2018 haar eerste single ‘Only Love’ uit op 13 -jarige leeftijd. Dit was een samenwerking met de Engelse singer-songwriter Mike Toole waarmee zij later meerdere tours heeft gedaan op Mallorca. Vanaf die tijd heeft haar liefde voor Country diepgang gekregen. Yara laat zich inspireren door onder meer Vince Gill, Ilse de Lange en Allison Krauss. In 2019 bracht Yara haar eerste eigen geschreven single The Long Road uit. Een lied dat het verhaal vertelt over de lange weg die zij aflegt om de artiest te worden die ze wil zijn. Als singer-songwriter schrijft Yara over het dagelijks leven dat voor ons allemaal herkenbaar is. Soms is muziek de beste troost zoals je kunt horen in haar single ‘Last Tear’. Op 21 mei 2021 verscheen haar nieuwste single ‘Where Does The Time Go’. 

San Jansen is een Nederlandstalige Folk Singer-Songwriter muzikant. Haar muziek is een uitlaatklep voor haar emotie maar ook voor haar humor of gedachten die ze nergens anders kwijt kan. Ze schrijft Nederlandstalige nummers met een humoristische twist soms wat duister soms weer heel vrolijk maar altijd met een rauw randje waar geen filter op zit. 

RYM Arnhem – Susan Gemser en Noah Jay

Muziek

21.35 – 22.00 uur

Noah Jay’s muziek neemt de ruimte tussen genres in. Het is een rootsy geluid dat knipoogt naar zijn invloeden – heartland rock & roll, geëlektrificeerde Americana,Springsteen-geïnspireerde pop – een bekend geluid terwijl het nog op onbekende terreinen afstuwt en Noah naar een uniek territorium brengt.

Susan Gemser is een modern-folk zangeres die Nederlandstalige teksten schrijft vanuit een theater achtergrond. Tekstueel levert ze gedachtespinsels die elke week een andere lading kunnen hebben. 

.

 

.

Bieb (1e etage)

Robert Palm

DJ  

20.00 – 20.30 uur
21.00 – 21.30 uur
22.00 – 23.00 uur

Geboren Arnhemmer en al meer dan 20 jaar bloedfanatiek vinylverzamelaar en struint beurzen en platenwinkels in binnen- en buitenland af om zijn collectie zwarte goud steeds verder uit te breiden. Draaien in Rozet tijdens de uitnacht voelt als thuiskomen.  

De platentas zal gevuld zijn met dubbele dosis disco, bloedhete soul, hitsige funk en groovy houseplaten. Verwacht bekende en onbekende parels uit Detroit tot aan Kaapstad en Sao Paulo tot aan Napels. Can you dig it? Yes, you can! 

Wildgewelf

Voordracht

20.30 – 21.00 uur
21.30 – 22.00 uur

Collectief Wildgewelf is een schrijverscollectief dat bestaat uit zes jonge makers. Ze hebben elkaar leren kennen als klas op de opleiding Creative Writing aan ArtEZ en waren zo’n goede match ze dat niet zomaar konden laten verwateren. Ze houden zich als collectief bezig met de veelzijdigheid van literatuur en het delen van literatuur op vernieuwende manieren. Voorbeelden van projecten zijn: De Kunstcast Arnhem, schrijven aan de hand van een kijkplaat in samenwerking met Hard//Hoofd, het maken van een podcast als doorgeefspel, de ROADKILL!! zine en het doen van literair verslag tijdens de ArtEZ Finals.   

.

Plein op 3 (3e etage)

Tribe

Muziek

20.00 – 20.25 uur

Hiphop Choir Collective is Nederlands eerste hiphop-koor. Wij zijn een collectief dat verschillende urban muziekstijlen laat samensmelten in de vorm van een koor. We bevinden ons op het kruispunt van Hiphop, R&B, Rap, Soul, Electronische Beats & Gospel. We creëren het repertoire op een dynamische manier waarbij de leden hun eigen muzikale ideeën inbrengen. Zo ontstaat er een gezamenlijk creatief proces waar iedereen hun eigen creatieve input levert. Hierbij werken we zowel met bestaande songs als eigen nummers. 

 

Henning

DJ

20.25 – 21.00 uur
22.30 – 23.00 uur

Een geboren en getogen Arnhemmer, Henning is inmiddels alweer een tijd wereldwijd actief als producer. Namen als Dam-Funk & Snoop Dogg, Sticks en Faberyayo komen voorbij op zijn muzikale trackrecord. Als DJ draait hij dansbare funky tunes, van Hiphop tot House & van alles er omheen.  

PRIMETIME

Muziek

21.00 – 22.30 uur

Tijdens PRIMETIME kun je genieten van muziek van verschillende artiesten. Kijk hieronder voor de deelnemende artiesten.
Host van de avond: Benjamin.

PRIMETIME
Wynonna Stoové

Wynonna Stoové is een singer-songwriter van Indonesische/Surinaamse komaf opgegroeid in Nederland (Arnhem). Haar passie voor muziek werd aangewakkerd door op jonge leeftijd geïnspireerd te raken door Neo-Soul, R&B en Jazz muziek. In haar ontdekking naar het leven, liefde, spiritualiteit en haarzelf neemt ze je mee op reis in haar groei naar vrouwelijkheid. Terwijl ze haar muziek zo echt mogelijk houdt met haar gevoelige teksten, dromerige melodieën en ongefilterde verhalen, hoopt ze je te mogen raken, verlichten en inspireren. 

PRIMETIME
Kingsta

Kingsta uit Arnhem draait al een lange tijd mee in de Hiphop scene. Meerdere EP’s en singles uitgebracht en staat ook bekend als producer. Kingsta is een artiest met snelle flows, een eigen lingo en is door Trap muziek uit het zuiden van USA geïnspireerd. 

PRIMETIME
Larakay

De in Hongarije geboren Larakay werd op 1-jarige leeftijd geadopteerd. Zij maakt hedendaagse Pop met invloeden van Hip Hop, Reggae en Gipsy muziek. Tijdens de Arnhemse Uitnacht in Rozet speelt zij nummers van haar aankomende EP.

 

PRIMETIME
Mauro

Mauro is 1 van de up-coming leaders van de Arnhemse Hip Hop scene. Dit jaar releaset hij zijn langverwachte EP ‘26BABY’. Tijdens de Arnhemse Uitnacht krijg je in Rozet alvast een voorproefje van zijn nieuwe werk.  

PRIMETIME
Abel

Abel is een 23-jarige artiest uit Arnhem. Na samen met Lennycan het project Up&Away uitgebracht te hebben staat hij nu op eigen benen. Op authentieke wijze brengt hij zijn leven in kaart. Zijn eigen werk komt dit jaar uit in de vorm van een EP en is het best te omschrijven als een kwetsbaar maar krachtig geheel over liefde, verandering en volwassen worden.

PRIMETIME
Tyr ONE

Tyrone is iemand die zijn hele leven heeft geïnvesteerd in de Hiphopcultuur. Op zijn 15e was hij al als rapper op podium te vinden voor een vol Valkhofplein tijdens de Nijmeegse Vierdaagsfeesten. Een aantal jaar geleden verhuisde hij naar Arnhem waar hij vele meters maakte met diverse Engelstalige acts. Hij heeft van het festivalleven mogen proeven op o.a. Zwarte Cross en Mañana Mañana. Nu heeft Tyrone besloten het roer om te gooien en zich te richten op zijn Nederlandstalige solocarrière. 2023 wordt een jaar vol met single releases van de artiest. Verwacht speelse punchlines, freaky flows en kwetsbaarheden verkocht in een luchtig pakketje.

Lokaal 4.30 (4e etage)

De Vloer

Dans

20.00 – 20.25 uur

De TOPklas dans van De Vloer presenteert de choreografie “happy new year” van Marc Beaugendre (ex-danser van Introdans) en  Ramses Papa. Het stuk verbeeld blijheid, geluk en positiviteit.

De groep Musical Highlights presenteert een aantal nummers uit de musical “Binnenstebuiten” die in juli 2023 te zien is in theater de Leeuw tijdens het De Vloer festival.
Het stuk gaat over het sprookjesbos, waar alle sprookjesfiguren op een ochtend wakker worden in het lichaam van een ander sprookjesfiguur, dus bijvoorbeeld Roodkapje in het lijf van Repelsteeltje.
De verwarring is enorm, maar zorgt ook voor veel komische, leuke momenten.

.

.

Auditorium (5e etage)

Bonding by the beat

Theater

20.15 – 20.50 uur
22.00 – 22.35 uur

Hiphop maak je samen. In het moment en vanuit jezelf spring je samen in het diepe. Wie zijn wij en wat kunnen wij betekenen binnen hiphopcultuur? Zeven studenten van ArtEZ zoeken dit samen met drie docenten uit in ‘Bonding by the Beat’; waar we ons verdiepen in wat hiphop betekent voor hen die het beoefenen en onderzoeken wat het kan betekenen voor ons en het instituut waarbinnen wij ons bewegen.  

Doe je mee?  

Spel: Fieke Noordeman, Luna Borggrefe, Marlou Ruwette, Miro Straub, Nelgina Khensani van Leeuwen, Steven van Oudshoorn, Tosca Sommerdijk  

.

.

Expo op 5 (5e etage)

DJ Calderon

DJ

20.00 – 20.15 uur
20.35 – 21.00 uur
21.30 – 22.00 uur
22.20 – 23.00 uur

DJ Calderon is een jongen die sinds een jaar of zeven achter de draaitafels te vinden is. Hij zal jullie vermaken met de lekkerste hip hop en rnb tunes. So be there or be square. 

Einmannzelt

Dans

20.15 – 20.35 uur
22.00 – 22.20 uur

Een one-man-party vieren die beter is dan elk feestje waar je ooit bent geweest, je bed als je beste vriend zien, genieten van rust om je heen, onrust in je omdat je toch sociale verplichtingen hebt, jezelf dwingen om contact met de buitenwereld op te nemen, eenzaam in je dagboek schrijven.  

‘einmannzelt’ is een dansvoorstelling waarin de protagonist verschillende aspecten van introversie doorloopt. Situaties die allemaal binnen spelen – binnenshuis én binnen de eigen huid. Er is het gevoel van helemaal tevreden zijn met zichzelf, de druk om toch wel gezellig te moeten doen, de discrepantie van de wens om alleen te zijn en tegelijk een gevoel van eenzaamheid te hebben, de vraag van mensen om je heen om hen energie te geven en egoïsme in het gevoel dat er geen beter gezelschap is dan die van jezelf. 

Een choreografie gemaakt en gedanst door Marlene Klodwig.  

Voordracht

Voordracht

21.00-21.30 uur

Voordracht is een kunst, poëzie en muziekevenement in Arnhem.
Het evenement is bedoeld voor iedereen die kunst in de breedste zin wil leren kennen. Voordracht is een event waarbij het ook niet uitmaakt of je nou ervaring hebt of niet, het doel van dit event is creatievelingen het podium te geven om hun kunst of talent te laten zien. Voordracht presenteert tijdens Uitnacht Arnhem onderstaande artiesten.
Host van de avond is Naomie Blikslager, oprichter van Voordracht. 

Georgios Lazakis 

Georgios Lazakis, oprichter van School of HeART Knocks, staat in de Kleurrijke Top 100, dé lijst van invloedrijke Nederlanders. Hij is zelf rapper, muzikant, spreker en daarnaast helpt jongeren bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen en insprireert jongeren hun talent te ontwikkelen.  

Ahmed Budak 

Geboren getogen Arnhemmer met een liefde voor poëzie en fascinatie voor taal. Studeerde filosofie en levensbeschouwing. Werkte jaren als leraar en bundelt nu zijn verhaal.  

Sãdiqãh Salentijn 

Ik ben Sadiqah en volgens mij las ik al boeken in de baarmoeder. Mijn boeken en ik zijn onafscheidelijk. Van Toni Morrison en Bell Hooks tot de teksten van Lauryn Hill en Nina Simone. Sterke vrouwen blijven mij inspireren om mijn verhaal te delen.