ONLINE LEZING: Kierkegaard, de 'vader van het existentialisme'

MEN022
ONLINE LEZING: Kierkegaard, de 'vader van het existentialisme'

In de 19e eeuw, de woelige jaren van de filosofie, was zeker de Deense filosoof Søren Aabye Kierkegaard (1813 - 1855) ook een van de onruststokers in de toenmalige wijsbegeerte. Hij stelde dat de diepste waarheid zich slechts bevond in de subjectiviteit en slechts van hieruit kan worden gerelateerd aan aan de Absolute Waarheid.

Hiermee kwam hij te staan tegenover de "gewone wetenschap" en ook de "gewone filosofie" die de essentie in de objecten/objectief zag. Hierdoor werd Kierkegaard de vader van een nieuwe stroming in de filosofie: het Existentialisme, het buiten (ex) de essentie der dingen te zijn van de diepste waarheid. Dit existentialisme is ook nu nog een van de belangrijkste stromingen in de filosofie.

LET OP: deze lezingenreeks bestaat uit een drietal gefilmde lezingen met bijbehorende hand-outs. Na inschrijving krijgt u de toegangslink naar de lezingen toegestuurd. De hand-outs volgen in een separaat bericht.

Gegevens

Nog 27 plekken beschikbaar
ONLINE
--
-- --
€ 42,50
Docent G.W. Ormel

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Boekenclub Regeneratieve cultuur

Boekenclub Regeneratieve cultuur

Boekenclub Regeneratieve cultuurHou je van boeken en heb je een hart voor duurzaamheid?Bij onze boekenclub ontdek je boeken voor jong en oud, die onze samenleving helpen veranderen naar een regeneratieve cultuur, waarin zorg wordt gedragen voor aarde, de medemens en toekomstige generaties.Samen vormen we zo een regeneratieve catalogus in de bieb.We verwelkomen je met veel leesplezier!Iedere 9e van de maand.Doordeweeks van 20.00 - 22.00 uur en Weekenden van 15.00 - 17.00 uur.Meer weten? stuur een mail naar: isa.martin790@gmail.com of bram.kluen@rozet.nlAanmelden kan via: Rozet.nl\activiteiten

9 april - 9 december
Rozet Centrum
Sterrenkunde en ruimtevaart in de bieb

Sterrenkunde en ruimtevaart in de bieb

Sterrenwacht Presikheaven laat je zien wat er de komende maand aan de sterrenhemel te zien is.

Elke eerste zaterdag van de maand
MFC Presikhaven
Aan de slag met VEGAN

Aan de slag met VEGAN

Wil jij graag weten hoe je vegan eten meer in je dagelijkse patroon kunt toevoegen? Je leert in deze cursus hoe je een ontbijt, lunch en diner klaarmaakt. Meld je snel aan!

3 oktober - 17 oktober
Arentheem College Thomas a Kempis

Terugkerende activiteiten

ONLINE LEZING - Godsbewijzen in de filosofie: wat is hun waarde?

ONLINE LEZING - Godsbewijzen in de filosofie: wat is hun waarde?

ONLINE
ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE