Bezoek het Erfgoedcentrum

Zoek je een dagje uit? Of doe je een onderzoek? Interesse in Arnhem en omgeving? Bezoek het Erfgoedcentrum in Rozet en een leuke en leerzame dag is gegarandeerd! Op inspirerende wijze is verleden, heden en toekomst hier verbonden. De geschiedenis van Arnhem en omgeving komt tot leven, van toen tot nu, voor jong en oud, aan de hand van unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek.

Bezoek het Erfgoedcentrum

De Gelderland Collectie

Wat wil je weten over Gelderland?

De Gelderland Collectie
Tentoonstelling ‘Van de ramp gered!’

Tentoonstelling ‘Van de ramp gered!’

Rampen zijn van alle tijden en zorgen voor veel menselijk leed. Door de eeuwen heen ging ook veel cultureel erfgoed verloren door oorlogen, branden en overstromingen. Gelukkig is er ook veel kostbaar bezit bewaard gebleven. Voorwerpen die een verhaal vertellen; over rampspoed en tegenslag, maar ook over hoop en moed.

Verhalen komen tot leven!

Verhalen van vroeger saai? Helemaal niet! In het Erfgoedcentrum in Rozet komen verhalen tot leven. Kom met je familie en reis door het spannende verleden van Gelderland en Arnhem in het erfgoedcentrum. Kijk rond samen met je familie en sluit af met wat lekkers in ons café. De toegang is gratis!

Erfgoedcentrum op 2 verdiepingen

Je vindt het Erfgoedcentrum op verdieping -1 van Rozet, in het souterrain. Het Arnhems stadspanorama, ook onderdeel van het Erfgoedcentrum, vind je op verdieping 5.

In het Erfgoedcentrum worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Wil je gebruikmaken van onze onderzoeksmogelijkheden op rustige momenten? Neem dan contact op met een medewerker via erfgoedcentrum@rozet.nl of 026-3543161

Bezoek het Stadspanorama

Samen met je vrienden Arnhem zien zoals niet eerder? Boven in Rozet, vanaf het dakterras op de 5de verdieping, wordt je verrast met een indrukwekkend uitzicht over de stad en wijde omgeving. De geschiedenis aan je voeten, zowel binnen als buiten.

Kom samen met je vrienden of alleen! Een leuke en leerzame dag gegarandeerd. Er is altijd wat te doen in Rozet van rondleidingen tot aan evenementen.

Bezoek het Stadspanorama