Bezoek het Erfgoedcentrum

Zoek je een dagje uit? Of doe je een onderzoek? Interesse in Arnhem en omgeving? Bezoek het Erfgoedcentrum in Rozet en een leuke en leerzame dag is gegarandeerd! Op inspirerende wijze is verleden, heden en toekomst hier verbonden. De geschiedenis van Arnhem en omgeving komt tot leven, van toen tot nu, voor jong en oud, aan de hand van unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek.

Bezoek het Erfgoedcentrum

De Gelderland Collectie

Wat wil je weten over Gelderland?

De Gelderland Collectie
Sporen van Arnhem – Groei, verandering en nieuwkomers

Sporen van Arnhem – Groei, verandering en nieuwkomers

Hoe is de stad Arnhem van de prehistorie tot nu gegroeid en veranderd? En wie zijn door de eeuwen heen nieuwkomers geweest? Je ontdekt het in de tentoonstelling Sporen van Arnhem – Groei, verandering en nieuwkomers. Deze gratis toegankelijke expositie van Museum Arnhem is t/m 29 september 2024 te zien in het Erfgoedcentrum in Rozet.

Verhalen komen tot leven!

Verhalen van vroeger saai? Helemaal niet! In het Erfgoedcentrum in Rozet komen verhalen tot leven. Kom met je familie en reis door het spannende verleden van Gelderland en Arnhem in het erfgoedcentrum. Kijk rond samen met je familie en sluit af met wat lekkers in ons café. De toegang is gratis!

Erfgoedcentrum op 2 verdiepingen

Je vindt het Erfgoedcentrum op verdieping -1 van Rozet, in het souterrain. Het Arnhems stadspanorama, ook onderdeel van het Erfgoedcentrum, vind je op verdieping 5.

In het Erfgoedcentrum worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Wil je gebruikmaken van onze onderzoeksmogelijkheden op rustige momenten? Neem dan contact op met een medewerker via erfgoedcentrum@rozet.nl of 026-3543161

Bezoek het Stadspanorama

Samen met je vrienden Arnhem zien zoals niet eerder? Boven in Rozet, vanaf het dakterras op de 5de verdieping, wordt je verrast met een indrukwekkend uitzicht over de stad en wijde omgeving. De geschiedenis aan je voeten, zowel binnen als buiten.

Kom samen met je vrienden of alleen! Een leuke en leerzame dag gegarandeerd. Er is altijd wat te doen in Rozet van rondleidingen tot aan evenementen.

Bezoek het Stadspanorama

Minisymposium 'Vrijheid' - Onderzoek HAN-studenten

Van Vikingen tot vrouwenrechten: het thema ‘vrijheid’ vind je in onze geschiedenis overal terug. Studenten van de opleiding Docent Geschiedenis aan de HAN University of Applied Sciences deden hier onderzoek naar. Wat heeft carnaval eigenlijk met vrijheid te maken? En LHTBI-acceptatie?
Op dinsdag 9 mei 2023 presenteerden zij hun onderzoek tijdens het minisymposium ‘Vrijheid’ dat werd georganiseerd bij Rozet in samenwerking met de HAN. Dit in kader van de Gelderse Vrijheidsdagen.
De studenten deelden hun bevindingen middels korte presentaties. Hun onderzoek is terug te vinden via de onderstaande links:
Minisymposium 'Vrijheid' - Onderzoek HAN-studenten

Nieuws | Erfgoedcentrum

Minisymposium ‘Vrijheid’ – Onderzoek HAN-studenten

16 mei 2023

Minisymposium ‘Vrijheid’ – Onderzoek HAN-studenten

Van Vikingen tot vrouwenrechten: het thema 'vrijheid' vind je in onze geschiedenis overal terug. Studenten van de opleiding Docent Geschiedenis aan de HAN University of Applied Sciences deden hier onderzoek naar. Wat heeft carnaval eigenlijk met vrijheid te maken? En LHTBI-acceptatie?

ANNA: een verborgen geschiedenis tot leven gebracht

13 april 2023

ANNA: een verborgen geschiedenis tot leven gebracht

Startschot van Keti Koti Junior Arnhem 2023 is de voorstelling ANNA op vrijdag 26 mei. Deze danstheaterproductie van de Arnhemse stichting Reframing HERstory Art Foundation is geschikt voor leerlingen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Het vertelt de geschiedenis van Anna van Vossenburg, een zwarte vrouw die leefde in de achttiende eeuw. Ze werd in slavernij op de plantage Vossenburg in Suriname geboren en naar Arnhem gebracht toen de eigenaar van de plantage overleed. Maar wie was ze? Hoe werd ze behandeld en hoe voelde ze zich? Ze komt tot leven in de voorstelling ANNA.